Медіа Інформаційний Гід

Як дізнатися, чи є у вас температура, без термометра?

Є кілька способів визначити, чи є у вас жар без градусника, Джерело: pexels.com

Виявляється, термометри справді ефективні. Експерти стверджують, що це найефективніший спосіб визначити, чи є в людини температура. Проте інколи трапляється так, що цей маленький прилад зникає зі свого звичного місця. Як же дізнатися, чи є у вас температура, без термометра?

MigNews розповість про найефективніші способи, а також розкриє секрет найпопулярнішого трюку «рука на лобі».

Висока температура – це скільки?

Середня температура тіла може варіюватися від 36,1 до 37,2 градусів згідно з даними клініки Майо. По суті, лихоманка – це підвищення температури тіла до 38 або вище. Однак, за даними John Hopkins Medicine, вона не завжди є ознакою хвороби. Це просто сигнал про те, що у вашому організмі щось не в порядку.

Наскільки ефективно прикладати руку до чола для перевірки температури?

Як дізнатися, чи є у вас температура, без термометра?
Попросіть іншу людину помацати ваше чоло тильною стороною долоні, Джерело: pexels.com

 «Не існує точного способу перевірити температуру без використання термометра. Доторкнутися до чола і помітити, що воно ненормально гаряче, може бути гарним знаком, щоб піти до лікаря або купити термометр. Але це не є самостійним діагностичним показником», – каже Андреа Пол, докторка медицини.

«Існує безліч біологічних причин, через які лоб може бути теплим за відсутності температури. Наприклад, гормональні порушення або стрес».

І навпаки, додає докторка Пол. Ви можете не помітити, що ваше чоло тепле, якщо у вас жар, тому що ваше сприйняття температури може бути спотворене. Це може призвести до того, що ви вважатимете, що ваше чоло нормальне, коли температура підвищена, що ускладнить визначення відхилення від норми.

Як дізнатися, чи є у вас температура, без термометра?

Якщо ви чули, що попросити когось помацати ваше чоло дещо надійніше, ніж зробити це самостійно, ви не помилилися. Однак не рекомендується вдаватися до сторонньої допомоги, якщо вас турбують симптоми COVID-19. Знаходження поруч із людиною із симптомами COVID-19 може призвести до ризику передачі інфекції, навіть на короткий час.

Але якщо хтось усе ж таки торкнеться вашої голови, тильний бік руки більш чутливий, ніж долоня, каже Майкл К. Ньюман, доктор медицини. Тому попросіть довірену людину помацати ваш лоб або потилицю тильною стороною долоні.

Оцініть інші симптоми у вашому організмі. За даними клініки Майо, загальні симптоми лихоманки включають пітливість, озноб, тремтіння, головний біль, біль у м’язах, втрату апетиту, дратівливість, зневоднення і загальну слабкість. Відчуття будь-якого з цих симптомів у поєднанні з високою температурою тіла може свідчити про те, що настав час знайти термометр або зателефонувати лікарю.

А якщо ви відчуваєте перегрів або сильну втому, вам теж варто прислухатися до свого організму. Незалежно від наявності температури, відчуття перегріву означає, що вам, імовірно, слід трохи відпочити, посидіти в затінку, випити води або зробити все перераховане вище.

Зрештою, у житті трапляється всяке. І термометри не завжди можна мати у своєму розпорядженні. Однак докторка Пол каже, що одна з хибних думок полягає в тому, що для отримання найкращих результатів необхідний модний термометр. За її словами, якщо батарейки працюють, то цілком достатньо звичайного аптечного термометра.

Болить голова, але вдома немає таблеток? Ми ділилися простим способом позбутися її натуральним чином.

Вийти з мобільної версії сайту