Чому під час статевого акту у вас виділяється сеча?

Сечовипускання може відбуватися в найбільш невідповідні моменти...

Окремо сексуальна активність людини та її тілесні виділення вже є незручними темами. Не дивно, що розмова про них обох може призвести до дуже незручних бесід. Але що робити, якщо вони відбуваються одночасно? Чому під час статевого акту у вас виділяється сеча і чи можливо це?

На жаль, відповідь так – і, схоже, це явище найчастіше спостерігається у жінок. MigNews розповість, чому це сталося з вами і чи можна цьому запобігти.

Чому під час статевого акту у жінок виділяється сеча?

Як пояснює Medical News Today, близькість сечового міхура жінки до її піхви і клітора може пояснити випадкове сечовипускання під час сексу. Точніше, на сечовий міхур можуть тиснути предмети, що проникають у піхву (наприклад, пальці, секс-іграшки або пеніс партнера). Такий тиск на сечовий міхур може призвести до виділення сечі під час заняття сексом.

Ще одне потенційне пояснення сечовипускання під час сексу – нетримання сечі, яке описує ненавмисний і неконтрольований акт сечовипускання. Згідно зі статтею, опублікованою 2020 року в журналі Annals of Internal Medicine, частота нетримання сечі у чоловіків становить менше половини від частоти нетримання сечі у жінок.

Статевий акт і нетримання сечі

У дослідженні 2012 року, опублікованому в International Urogynecology Journal, вчені обстежили 480 жінок і виявили, що 60% з них відчували позиви до сечовипускання під час сексу. Ба більше, жінки розповіли, що це негативно позначається на їхньому сексуальному житті.

Існує три типи нетримання сечі. І всі вони можуть проявлятися під час статевого акту. Найчастіше зустрічається стресове нетримання сечі, спричинене вищезгаданим тиском або стресом на сечовий міхур (не розумовим та емоційним). За даними статті, опублікованої 2017 року в Міжнародному бразильському журналі урології, це відбувається більш ніж у половині випадків. Стресове нетримання сечі також може виникнути через чхання, кашель, сміх або коли людина несе щось важке.

Ще один тип – ургентне нетримання сечі, яке найчастіше виникає у літніх людей. Це раптова, термінова потреба помочитися, викликана гіперактивними скороченнями сечового міхура. Останній вид – змішане нетримання сечі – може виникати через поєднання ургентного та стресового.

Раніше ми також писали, чи справді потрібно часто займатися сексом, щоб бути з партнером щасливими?

Чому під час статевого акту в чоловіків виділяється сеча?

Чому під час статевого акту у вас виділяється сеча?
Нетримання сечі це той симптом, який не можна ігнорувати, Джерело: unsplash.com

Сечовипускання під час сексу менш поширене серед чоловіків. Але воно все ж може статися за певних обставин. Основна причина, через яку сечовипускання під час сексу в чоловіків трапляється нечасто, полягає в особливостях будови статевого члена.

Під час сексу отвір сечового міхура закривається, не дозволяючи сечі витікати і змішуватися зі спермою. Однак лікування раку простати може призвести до того, що чоловіки теж зіткнуться з цією проблемою. Після повного видалення простати (процес називається радикальною простатектомією) можливим побічним ефектом є неконтрольоване сечовипускання під час сексу, сміху, чхання, кашлю або підвищеної фізичної активності.

Проте, незалежно від того, яка у вас стать, якщо ви мочитесь під час сексу, варто проконсультуватися з вашим лікарем. Він допоможе визначити, що може бути причиною цього явища і як краще його лікувати. Нетримання сечі – незалежно від того, відбувається воно під час статевого акту чи ні – це симптом, який не варто ігнорувати.

Помітили, що ваша сеча має запах попкорну? Дехто називає його просто солодким. Ось на яку хворобу це вказує.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.