Як часто потрібно займатися сексом: 1 раз на місяць – це мало?

Ми також розповімо, чи справді рідкісний фізичний контакт із партнером шкодить вашим стосункам.

Багато людей помічають, що з часом їхня фізична близькість із партнером змінюється. Вона стає більш рідкісною, змінюються вподобання. Це може вас турбувати. Ви замислюєтеся: як часто потрібно займатися сексом? І наскільки погано, якщо ви займаєтеся ним лише раз на місяць?

MigNews вирішив допомогти вам розібратися в цьому питанні і поділиться думкою експерток у сфері сексуального здоров’я.

Що являє собою здорове сексуальне життя у стосунках?

Здорове сексуальне життя виглядає однаково для всіх. За словами сертифікованої секс-терапевтки Алії Мур, здорове сексуальне життя не передбачає, що ви будете займатися сексом як кролики. Швидше, воно має на увазі пріоритет якості кожного досвіду через взаємне задоволення, повагу і спілкування. Вона пояснила, що обидва партнери мають не тільки почуватися комфортно, висловлюючи свої бажання, кордони і проблеми, а й знати, що партнер поважатиме їхні бажання. Вони обидва мають бути готові знайти баланс, який дасть їм змогу почуватися задоволеними щоразу. Це особливо важливо, тому що бажання і потреби можуть змінюватися з часом, і ці зміни вимагають постійного діалогу.

За словами Кіани Рівз, соматичної секс-педагогині, для того, щоб знайти оптимальний шлях у спальні, потрібен час і практика. Вона підкреслює, що нічиї стосунки і сексуальне життя не ідеальні. Отримання задоволення і створення приголомшливого сексуального життя відбувається природним чином, у міру того, як ви дізнаєтеся, що подобається вам, що подобається вашому партнеру, і навпаки. Саме тому докторка Мінц, психологиня і сертифікована секс-терапевтка, стверджує, що пари, які ставляться до сексу як до чогось, над чим потрібно постійно працювати й удосконалюватися, живуть більш здоровим сексуальним життям. Виконання одних і тих самих поз і прийомів у спальні раз по раз швидко набридає більшості пар.

Як часто потрібно займатися сексом?

Як часто потрібно займатися сексом: 1 раз на місяць – це мало?
Головне – визначити, як часто ви хочете займатися сексом, а потім разом працювати над тим, щоб задовольнити потреби двох партнерів, Джерело: unsplash.com

Оптимальної кількості немає. Хоча більшість пар зазначають, що займаються сексом у середньому раз на тиждень (або рідше), зрештою, саме ви і ваш партнер маєте вирішити, що для вас є нормою. Якщо це означає займатися сексом щодня – чудово! Але якщо це означає займатися сексом раз на місяць або раз на два тижні, то це теж нормально. Якщо обидва партнери задовольняються близькістю раз на місяць і вона задовольняє їхні емоційні та фізичні потреби, це може бути абсолютно нормально.

Замість того щоб турбуватися про те, як часто ми займаємося сексом з нашими партнерами, зосередьтеся, перш за все, на сексуальному благополуччі та задоволенні. Давайте віддамо перевагу якості, а не кількості, приймемо свої сексуальні особливості та з’ясуємо свої потреби і попросимо партнера їх задовольнити. Якщо ви і ваш партнер щасливі та сексуально задоволені, то це дійсно все, що має значення наприкінці дня.

Дізнайтеся, хто, згідно з гороскопом, ваш протилежний знак Зодіаку. Не дарма кажуть, що протилежності притягуються!

Чому менша кількість сексу може бути шкідливою для ваших стосунків

Аргумент про те, що частота має значення, може мати певну вагу. Докторка Мінц зазначила, що пари, які менш щасливі, займаються сексом рідше, а пари, які незадоволені своїм сексуальним життям, менш щасливі у стосунках. Низька частота статевих контактів, що супроводжується сексуальною незадоволеністю, може створювати напругу у стосунках. Коли це відбувається, парам важче не тільки торкнутися теми сексу одне з одним, а й спілкуватися загалом. «Пари з низькою сексуальною частотою і відсутністю сексу також часто перестають лагідно торкатися один до одного, що призводить до скорочення позитивних дотиків, що ще більше знижує задоволеність стосунками», – каже докторка Мінтц.

Зрештою, головне – визначити, як часто ви хочете займатися сексом, а потім разом працювати над тим, щоб ваші потреби задовольнялися. Докторка Мінц каже, що якщо ви займатиметеся сексом раз на тиждень, тричі на тиждень, раз на два тижні або раз на місяць, то ініціювання розмови дасть змогу переконатися, що ви обоє дотримуєтеся однієї й тієї самої точки зору, і допоможе вам дійти компромісу, якщо це не так.

Щойно ви це зробите, ви зможете планувати свої сексуальні зустрічі заздалегідь. Хоча планування сексу може здатися дивним, водночас воно майже завжди призводить до збільшення кількості сексу у ваших стосунках і, найімовірніше, нагадає вам про те, що ви втрачаєте, коли не займаєтеся сексом зі своїм партнером.

Хочете стати ідеальним партнером? Раніше ми ділилися його ознаками та порадами, як поліпшити ваші стосунки.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.