Медіа Інформаційний Гід

Секрет короля Чарльза: як військові тренування допомагають йому в подоланні раку

Секрет короля Чарльза: як військові тренування допомагають йому в подоланні раку? Джерело: rbc.ua.

Король Карл III бореться з невизначеною формою раку, але 75-річний чоловік дотримується плану інтенсивних щоденних тренувань, які можуть допомогти йому набагато швидше одужати після лікування, пише MigNews.

Згідно з Mirror, монарх є «пристрасним прихильником розпорядку 5BX», 11-хвилинного військового тренування, розробленого для Королівських ВПС Канади наприкінці 1950-х років.

Ця процедура є дітищем Білла Орбана, вченого, який розробив програму, щоб допомогти військовослужбовцям підтримувати оптимальний рівень фізичної підготовки за мінімальний проміжок часу.

За десятиліття, що минули з моменту створення, 5BX полюбився багатьом людям за межами армії, включаючи батька Чарльза, принца Філіпа, який регулярно виконував цю вправу і дожив до 99 років.

Монарх є завзятим прихильником розпорядку 5BX. Джерело: Mirror.

Чарльз, який служив у Королівських військово-повітряних силах і Королівському флоті, починає і закінчує кожен день 5BX, який складається з п’яти різних вправ.

Чотири рухи є гімнастичними, призначеними для покращення гнучкості та сили, тоді як п’ятий призначений для покращення аеробної форми. 

Перша вправа — це розтягування згинання вперед, коли людина прагне нахилитися й торкнутися пальців ніг, перш ніж піднятися назад і потягнутися руками до стелі. У рамках 5BX вправу необхідно повторювати протягом двох хвилин, повільно розслабляючи корпус.

Друга вправа в програмі – це присідання, які виконуються протягом 60 секунд, а третя – розгинання спини. Людина повинна лягти на живіт і підняти руки і ноги від підлоги, перш ніж опустити їх назад, повторюючи протягом 60 секунд.

Віджимання є четвертим аспектом процедури 5BX, коли людина робить їх протягом однієї хвилини без зупинки.

Нарешті, 5BX закінчується шістьма хвилинами бігу на місці для підвищення аеробної здатності.

Повідомляється, що на додаток до щоденних тренувань король захоплюється верховою їздою, пішим туризмом і веслуванням, що також підтримує його у відмінній формі. Король правильно харчується і не вживає багато алкоголю.

Все це в совокупності дає йому ідеальні можливості для боротьби з раком, тому Чарльз оптимістично оцінює шанси на повне одужання.

Нещодавно онколог заявив, що Україну очікує «бум» захворювань на рак через війну.

Вийти з мобільної версії сайту