Аномальна спека в Україні: що робити при тепловому ударі

При высоких температурах повітря дуже легко отримати тепловий удар.

В Україні наразі панує надзвичайна спека, що досягає 40 градусів за Цельсієм. Синоптикиня Наталка Діденко попереджає населення про надзвичайну спеку, яка може тривати в найближчі дні, пише MigNews. Основними методами захисту від спеки залишаються відвідування пляжів та затінок у парках. Проте, чи зможе це врятувати нас від такої високої температури, якщо термометри показують понад +40 градусів?

Завтра, 13 липня, очікується +30-34 градуси в Криму, на заході України та в Харківській області. На решті території України, зокрема на півдні, прогнозується спека від +35 до +40 градусів, а в південній частині – від +38 до +42 градусів. Сонячна і суха погода в усіх регіонах.

У Києві 13 липня очікується сильна спека з температурою повітря до +37 градусів. Вітер в Україні східний і південно-східний, слабкий.

Коли мова йде про заходи у разі теплового удару, за словами Наталки, важливо дотримуватися таких порад:

  1. Негайно відійдіть від сонячних променів у тінь або під парасольку, щоб уникнути перегрівання організму.
  2. Зніміть верхній одяг, щоб полегшити охолодження тіла.
  3. Пийте воду малими ковтками, щоб поповнити втрачену рідину.
  4. Для охолодження можна прикласти холодну серветку чи лід до лоба, скронь та під потилицю. Важливо робити це поступово, щоб уникнути різкого зниження температури тіла.
  5. Забезпечте хоча б мінімальний протяг в приміщенні або використовуйте вентилятор для зниження теплового дискомфорту.

При сонячних опіках варто уникати використання засобів зі спиртом або жирних мазей, що можуть загострити стан. Враховуючи тривалість сильної спеки, слід бути обережними з асфальтом, бруківкою та іншими нагріваючимися поверхнями вдень і вночі.

Загалом, слідкуйте за своїм самопочуттям, забезпечуйте відповідний захист від сонця та зберігайте гармонію з навколишнім середовищем.

Раніше Діденко розповіла, як довго триватиме спека в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.