Медіа Інформаційний Гід

Як полегшити біль при обгоранні на сонці в домашніх умовах

Ромашковий чай може заспокоїти ваші нерви, але він також може заспокоїти і вашу обгорілу на сонці шкіру, Джерело: freepik.com

Сонячні опіки можуть бути неприємними. І вони не завжди обмежуються почервонінням шкіри та легким лущенням. Іноді на запаленій і почервонілій шкірі можуть утворюватися пухирі. Біль, свербіж, тепла на дотик шкіра, набряк, жар, нудота, втома і подразнення очей – ось ще кілька симптомів сонячного опіку. Як полегшити біль при обгоранні на сонці? Прийом знеболювальних препаратів, прикладання алое вера, прохолодна ванна, холодні компреси і навіть вівсяна ванна допоможуть полегшити деякі симптоми сонячного опіку.

Аналогічним чином діє і ромашковий чай. Якщо вам не в дивину заспокоювати сонячний опік за допомогою чайних пакетиків, то ця новина, ймовірно, не стане для вас великим сюрпризом. Родом з Південної та Східної Європи і Західної Азії, рослини, з яких зазвичай готують ромашковий чай, – це ромашка німецька (Chamomilla recutita) і ромашка римська (Chamaemelum nobile). Для приготування чаю використовують висушені квітки цих рослин. MigNews розповість, що саме потрібно зробити.

Чому ромашковий чай допомагає при сонячних опіках

Як полегшити біль при обгоранні на сонці в домашніх умовах
Холодний ромашковий чай не тільки заспокоїть обпалену сонцем шкіру, а й допоможе швидше загоїти запалені ділянки шкіри, Джерело: freepik.com

Користь від додавання ромашкового чаю в процедуру догляду за шкірою дуже велика. Насправді, це досить популярний домашній засіб, коли йдеться про боротьбу зі старінням і загоєння ран. За словами сертифікованого дерматолога Денді Енгельман, ромашку можна використовувати для зняття запалення, боротьби з акне та усунення гіперпігментації. Крім того, вона вважається безпечною для людей із чутливою шкірою.

Протизапальна властивість цього виду чаю особливо корисна в разі сонячних опіків. «Ромашка містить антиоксидант апігенін, який сприяє зменшенню запалення, пригнічуючи вивільнення хімічних речовин, що викликають запалення… Бісопролол, хамазулен і апігенін – це три сполуки, що містяться в ромашці, які чинять заспокійливу і загоювальну дію і чудово підходять для чутливої шкіри», – пояснює експерт. Німецький ромашковий чай, Chamomilla recutita, на думку доктора Енгельмана, ефективніший у разі проблем зі шкірою.

Крім використання для лікування сонячних опіків, ромашковий чай асоціюється зі сном і розслабленням, зняттям тривоги і болю під час передменструального синдрому (ПМС), профілактикою остеопорозу і боротьбою зі зростанням деяких видів раку.

Як полегшити біль при обгоранні на сонці за допомогою ромашкового чаю

Використання ромашкового чаю для зняття сонячного опіку – процес нескладний. Заваріть чай як зазвичай – додайте в кухоль або миску трохи гарячої води і киньте туди кілька пакетиків ромашкового чаю. Дайте суміші охолонути протягом кількох хвилин і змочіть у чаї чистий рушник, а потім акуратно прикладіть його до обгорілої шкіри. Ви також можете випити чашку ромашкового чаю, щоб заспокоїти й охолодити своє тіло.

Ванна з ромашковим чаєм – ще один спосіб заспокоїти сонячний опік, особливо якщо у вас великі ділянки шкіри, пошкоджені ультрафіолетовими променями сонця. Замочіть трохи чаю (сушені трави, якщо зможете їх знайти) в гарячій воді і наповніть ванну теплою водою. Коли чай трохи охолоне, вилийте суміш у ванну з теплою водою і перемішайте. Пориньте у воду на 10-15 хвилин.

Чи всім можна використовувати ромашку?

Не всі можуть вдаватися до допомоги ромашкового чаю для лікування сонячних опіків. Людям, які страждають на алергічні реакції на пилок, слід з обережністю ставитися до цього домашнього засобу. Проблеми з пазухами, свербіж і сльозотеча в очах, нежить, біль у горлі, кашель і астмоподібні реакції – все це симптоми алергії на пилок.

До речі, ромашку можна використовувати по-різному. Ми також писали, як вона допоможе вам міцно спати вночі.

Вийти з мобільної версії сайту