Єрмак сказав, що на Другому саміті миру РФ планують передати план кінця війни

Єрмак розповів, наскільки все непросто, коли мова йде про переговори із РФ про припинення війни

Голова Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що у світлі останніх геополітичних подій, Другий мирний саміт не перетвориться на майданчик для прямих переговорів між Україною та Росією.

Єрмак розповів про це в інтерв’ю «Європейській правді», передає «МІГ».

Відмічається, що ключовою метою заходу є передача країні-агресору чітко структурованого мирного плану, що був узгоджений із міжнародною спільнотою.

Єрмак роз’яснив, що участь представника Росії на саміті можлива, однак його роль обмежується отриманням конкретних директив щодо реалізації мирних ініціатив, розроблених українською стороною та підтриманих міжнародною коаліцією.

“Цей саміт не спрямований на розпочаток прямих переговорів із Росією. Наша мета полягає у тому, щоб план мирного врегулювання був переданий у присутності всіх держав, які підтримали нашу позицію. Ми прагнемо глобальної підтримки, а не діалогу на умовах Росії,” – заявив Єрмак.

Щодо можливості присутності на саміті російського лідера Володимира Путіна, Єрмак зазначив, що обговорення питання є передчасним, що лише підкреслює обережний і ретельно продуманий підхід України до організації міжнародних зустрічей такого рівня.

Нагадаємо, Китай запропонував посередництво в мирних переговорах між Росією та Україною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.