Site icon Медіа Інформаційний Гід

В Україні запровадять електронні ветпаспорти для домашніх улюбленців. Що змінеться для власників тварин?

В Україні запровадять електронні ветпаспорти для домашніх улюбленців: що потрібно знати

В Україні запровадять електронні ветпаспорти для домашніх улюбленців. Джерело: Терен.

В Україні вже цієї осені планується запуск Єдиного державного реєстру домашніх тварин, що об’єднає дані з державних та приватних ветеринарних клінік. Про це було оголошено на Урядовому порталі, повідомляє MigNews. Новий сервіс передбачає створення електронних ветеринарних паспортів, які будуть доступні у застосунку «Дія». Ця ініціатива має на меті не лише спростити облік домашніх тварин, але й значно покращити життя їхніх власників.

Що таке Єдиний державний реєстр домашніх тварин?

Єдиний державний реєстр домашніх тварин — це централізована база даних, яка міститиме інформацію про всіх зареєстрованих домашніх улюбленців в Україні. Дані з реєстру будуть надходити з державних і приватних ветеринарних клінік, що забезпечить повноту та точність інформації.

Як працюватиме електронний ветпаспорт?

Під час візиту до ветеринара власник зможе зареєструвати свою тварину в новій системі. Ветеринар створить електронний ветпаспорт, який міститиме важливу інформацію, таку як ім’я тварини, порода, вік, історія щеплень, результати обстежень та інші медичні дані. Після цього електронний паспорт буде доступний у застосунку «Дія», що забезпечить швидкий і зручний доступ до нього для власників.

Які переваги надасть нова система?

Ідентифікація та повернення загублених тварин: Завдяки електронним ветпаспортам, власники матимуть більше шансів швидко знайти та повернути своїх загублених улюбленців. Реєстр допоможе визначити власника тварини за допомогою мікрочипа або інших ідентифікаційних засобів.

Контроль чисельності домашніх тварин: Запровадження реєстру дозволить краще контролювати чисельність домашніх тварин в Україні, що важливо для вирішення проблеми безпритульних тварин.

Боротьба зі сказом: Збір даних про вакцинації допоможе контролювати ситуацію зі сказом та іншими інфекційними захворюваннями, що є важливим кроком у забезпеченні громадської безпеки.

Інтеграція з міжнародними базами: У майбутньому планується інтеграція Єдиного державного реєстру з міжнародними базами даних домашніх тварин. Це зробить подорожі з домашніми улюбленцями за кордон простішими та безпечнішими.

Що потрібно знати власникам тварин

Для реєстрації тварини достатньо буде звернутися до ветеринарного лікаря під час планового візиту. Ветеринар внесе необхідну інформацію в систему, і електронний паспорт буде створений. Власникам важливо регулярно оновлювати дані про щеплення та інші медичні процедури, щоб забезпечити актуальність інформації.

Якщо ви власник кота, вам буде важливо дізнатися, чи отруйний хлорофітум чубатий для котів.

Вийти з мобільної версії сайту