Медіа Інформаційний Гід

Чи отруйний хлорофітум чубатий для котів або ні?

Кішки частіше, ніж собаки, гризуть кімнатні рослини і, на жаль, можуть отримати більш серйозні наслідки для здоров'я, проковтнувши отруйну рослину, Джерело: pexels.com

Хлорофітум чубатий (Chlorophytum comosum) – одна з найпопулярніших кімнатних рослин, названа так за свої маленькі листочки-«павучки». Цю рослину люблять за яскраво-зелене листя, здатність очищати повітря і невибагливість у догляді. Але, якщо рослина популярна, це не означає, що вона підходить для кожної родини. Ви можете запитувати себе, чи отруйний хлорофітум чубатий для котів чи ні?

Існує безліч кімнатних рослин, яких слід уникати, якщо у вас є коти. Але, на щастя, як з’ясував MigNews, хлорофітум чубатий не входить до їхнього числа. Ба більше, якщо ваша кішка любить нюхати і перекидатися в котячій м’яті, вона може із задоволенням погризти кілька листків хлорофітуму чубатого!

Чи отруйний хлорофітум чубатий для котів чи ні: хороша новина

Чи отруйний хлорофітум чубатий для котів або ні?
Хлорофітум чубатий – це одна з тих рослин, які абсолютно нетоксичні для котів, Джерело: pexels.com

Хлорофітум чубатий – багаторічна трав’яниста рослина, представник сімейства спаржевих (Asparagaceae), родом з Південної Африки, пише iNaturalist. Незважаючи на моторошнувату назву, не варто боятися скромної «рослини-павука». Вона абсолютно безпечна для вашого улюбленця, якщо він буде її нюхати, обгризати або розтягувати.

Хлорофітум чубатий навіть безпечний для людини, хоча на смак він не дуже приємний, а в Китаї та Африці його використовували в лікувальних цілях. Хлорофітум чубатий може сподобатися вашій кішці ще з однієї кумедної причини: під час поїдання він може викликати легкий галюциногенний ефект, дуже схожий на котячу м’яту!

Дізнайтеся, чи дійсно освіжувач повітря у ванній кімнаті позбавить вас цвілі. Або він не виконує такої функції?

Однак будьте обережні

Незважаючи на те що хлорофітум чубатий – нетоксичні кімнатні рослини, безпечні для будь-якого приміщення, краще не дозволяти кішці занадто захоплюватися ними. Вживання занадто великої кількості рослинної маси в поєднанні з опіумними властивостями цієї рослини може викликати легкий розлад шлунково-кишкового тракту.

Крім того, ви ж не хочете, прийшовши додому, виявити, що вашу рослину погризли. Заради кішки, рослини і чистоти підлоги краще поставити хлорофітум чубатий у таке місце, де улюбленець не зможе до нього дістатися. Але не варто панікувати, якщо ваш улюбленець проковтне кілька листочків.

Де тримати хлорофітум чубатий у будинку, якщо у вас є коти

Павукоподібні рослини – безпечний вибір для власників котів. Але це не означає, що ви хочете, щоб ваш котячий друг рвав листя або розкидав ґрунт. Дотримуючись кількох простих способів захисту рослин від котів, ви можете гарантувати, що ваша рослина залишиться цілою і недоступною. Один з найпростіших способів не допустити кішку до рослини – підвісити рослину досить високо. Ви не тільки убезпечите її від цікавості кішки, а й допоможете їй виглядати якнайкраще, тому що листя і гілочки звисатимуть донизу. Якщо ви хочете, щоб кішка поспілкувалася з рослиною, її можна легко спустити на підлогу, а потім повернути на гачок, коли вашому пухнастому другу набридне.

Якщо у вас немає можливості підвісити рослину, ви можете тримати її в кімнаті, куди кішка не зможе зайти без нагляду. Спальня або домашній офіс із зачиненими дверима, як правило, є хорошим вибором. Але хлорофітум чубатий також оцінять вологість у ванній кімнаті. Його можна винести на вулицю, але тримати слід у прохолодному світлому місці, подалі від прямих сонячних променів.

Вирощуєте у відкритому ґрунті перець? Несподівано він може зів’янути. Ми розповідали про причини і чи можливо це якось виправити.

Вийти з мобільної версії сайту