Site icon Медіа Інформаційний Гід

Із ладу вийшов блок Південноукраїнської АЕС. Чи варто готуватися до ще більших відключень світла?

Із ладу вийшов блок Південноукраїнської АЕС. Чи варто готуватися до ще більших відключень світла?

Із ладу вийшов блок Південноукраїнської АЕС. Чи варто готуватися до ще більших відключень світла? Джерело: РБК Україна.

На Південноукраїнській атомній електростанції, один з енергоблоків потужністю 600 МВт знизив виробництво електроенергії, що спричинило значні наслідки для енергосистеми країни. У зв’язку з цим, національний оператор енергосистеми «Укренерго» був змушений 4 вересня запровадити дві додаткові черги відключень світла. Це рішення було ухвалене для стабілізації ситуації та збереження балансу в енергосистемі. Про інцидент повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко, який отримав підтвердження про зниження потужності від двох незалежних джерел, що свідчить про серйозність ситуації, пише MigNews.

Експерт написав:

Скоріш за все, наступного тижня (енергоблок) піде в ремонт. Отже, переможні реляції «Енергоатому» щодо достроково завершених ремонтів мають не тільки радувати, але й лякати. Маю відкликати прогнози, які публічно робив останні пару днів про нормалізацію постачання електроенергії. Так, високовольтні мережі відновлюються і за пару днів будуть у порядку (наскільки це можливо). Але «сюрпризи від «Енергоатому» передбачати поки не вдається.

Також Харченко додав, що тепер додається питання якості ремонтів, і якщо блоки «вилітатимуть» узимку, нам усім буде непереливки.

Раніше стало відомо, чому обіцяний зв’язок при тривалих відключеннях світла так і не з’явився.

Вийти з мобільної версії сайту