Site icon Медіа Інформаційний Гід

Стало відомо, чому обіцяний зв’язок при тривалих відключеннях світла так і не з’явився

Стало відомо, чому обіцяний зв'язок при тривалих відключеннях світла так і не з'явився

Стало відомо, чому обіцяний зв'язок при тривалих відключеннях світла так і не з'явився. Джерело: Detector.

Зараз автономність мобільного зв’язку та інтернету можна збільшити до 5-6 годин, але досягти 10 годин, як вимагає Держспецзв’язок, нереально, пише MigNews з посиланням на джерело NV.

Про це в інтерв’ю заявив CEO Датагруп-Воля Михайло Шелемба:

Можливо, варіант, коли базові станції орієнтувалися б не на 10 годин автономної роботи, а на 5-6 годин, був би більш реалістичним. Але за умови, що це буде забезпечуватись у координації з іншими елементами системи, з енергетикою.

Він зазначив, що для виконання вимог необхідно генерувати додаткові 1,0 ГВт електроенергії, що також ускладнює ситуацію:

Три українські мобільні оператори разом мають 40 тис. базових станцій. Кожна з них потребує харчування не менше 5 кВт на годину, тобто на 10 годин — 50 кВт. І треба, щоб вони зарядилися за дві години. Це означає, що на кожну з них треба буде подавати 25 кВт на годину — 25 кВт на 40 тисяч станцій, це вже 1,0 ГВт додаткового обсягу електроенергії, який має бути згенерований у системі. І це також частина проблеми.

Шелеба уточнив, що не всі базові станції мають потрібну потужність, тому без співпраці з Укренерго та обленерго виконати вимоги Держспецзв’язку неможливо.

Чоловік попередив, що багато базових станцій розміщені на дахах, і для встановлення акумуляторів необхідно провести ретельне технічне обстеження.

Оскільки одна справа поставити батареї, які можуть забезпечувати автономність роботи протягом чотирьох годин, і зовсім інша — встановити обладнання для забезпечення 10 годин автономної роботи. Батареї дуже важкі, вони мають високу густину, тому тиск на одиницю площі буде дуже високим. Це може призвести навіть до обвалу даху.

Щоб уникнути цього, необхідно провести технічні дослідження, розробити проект, отримати дозвіл від відповідних служб. Деяке обладнання, зокрема шафи для його розміщення, доведеться замінити. Однак виконати це в терміни, вказані у розпорядженні, переважно неможливо.

Зробимо висновок, що обіцяний зв’язок при відключеннях світла, можливо, і з’явиться, але коли – невідомо.

Раніше повідомлялось, що «Резерв+» запроваджує електронне спрямування на ВЛК. Подробиці тут.

Вийти з мобільної версії сайту