Під Києвом на Десні знайдено токсичні речовини з РФ

Жителям Київщини категорично заборонили купатися.

На нещодавньому позачерговому засіданні Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було ухвалено важливе рішення, що стосується річки Десна та її заток. У зв’язку з надзвичайною ситуацією, комісія вирішила заборонити купання та вилов риби в річці Десна та її притоках у Броварському і Вишгородському районах, пише MigNews.

Вишгородський міський голова Олексій Мамот повідомив, що рішення було ухвалене 26 серпня під час спеціального засідання. На ньому було доручено Броварським і Вишгородським районним державним адміністраціям, а також головам Вишгородської та Пірнівської територіальних громад вжити заходів для заборони купання та вилову риби місцевими жителями в зазначених водах.

Міський голова заявив:

В річці Десна та її затоках виявлено отруйну речовину, яка спускається по течії з російського кордону. Категорично заборонити всьому підпорядкованому о/с купатись, переплавлятись, рибалити в Десні та її затоках!

Заборона буде діяти до того моменту, поки екологи не нададуть результати, які підтвердять безпеку ситуації. Це дозволить забезпечити, що жодні потенційні ризики для навколишнього середовища не залишаться непоміченими.

Раніше стало відомо, що через нове смертельне захворювання у США закрили на карантин кілька міст.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.