Site icon Медіа Інформаційний Гід

Сахару затопило водою: сильні дощі накрили пустельні райони Північної Африки

Сахару затопило водою: сильні дощі накрили пустельні райони Північної Африки

Сахару затопило водою: сильні дощі накрили пустельні райони Північної Африки. Джерело: guernseypress.com.

Рідкісні зливи залишили блакитні лагуни води серед пальм і піщаних дюн пустелі Сахара, живлячи деякі з найбільш постраждалих від посухи регіонів більшою кількістю води, ніж багато хто бачив за останні десятиліття, повідомляє MigNews з посиланням на джерело Аljazeera.com.

Південно-східна пустеля Марокко є одним з найбільш посушливих місць у світі, і в кінці літа рідко бувають дощі.

Уряд Марокко заявив, що кількість опадів у вересні за два дні перевищила середні річні показники в кількох регіонах, де випадає менше 250 міліметрів (10 дюймів) на рік, включаючи Тату, одну з найбільш постраждалих областей. У Тагуніте, селі приблизно за 450 кілометрів (280 миль) на південь від столиці Рабат, за 24 години було зафіксовано понад 100 міліметрів (3,9 дюйма).

Сахару затопило водою. Джерело: YouTube.

Шторми залишили багато води, що тече крізь сахарські піски серед замків і пустельної флори.

Хусін Юабеб з Генерального управління метеорології Марокко сказав:

Пройшло від 30 до 50 років з тих пір, як у нас випало стільки дощу за такий короткий проміжок часу.

Такі дощі, які метеорологи називають екстратропічним штормом, можуть змінити хід погоди в регіоні в найближчі місяці та роки, оскільки повітря утримує більше вологи, викликаючи більше випаровування та викликаючи більше штормів.

Шість послідовних років посухи створюють проблеми для більшої частини Марокко, змушуючи фермерів залишати поля під паром, а міста та села – раціонально використовувати воду.

Велика кількість опадів, швидше за все, допоможе наповнити великі підземні водоносні горизонти під пустелею, які покладаються на забезпечення водою пустельних громад. Водосховища регіону поповнювалися рекордними темпами протягом вересня. Однак незрозуміло, наскільки вересневі дощі допоможуть зменшити посуху.

Вода, що протікає крізь піски й оазиси, призвела до загибелі понад 20 осіб у Марокко й Алжирі та завдала шкоди врожаю фермерів, що змусило уряд виділити кошти на екстрену допомогу, зокрема в деяких районах, які постраждали від минулорічного землетрусу.

Тим часом  у Флориді проходить евакуація через ураган Мілтон, який посилюється до шторму 5 категорії.

Вийти з мобільної версії сайту