Site icon Медіа Інформаційний Гід

Евакуація у Флориді: ураган Мілтон посилюється до шторму 5 категорії

Евакуація у Флориді: ураган Мілтон посилюється до шторму 5 категорії

Евакуація у Флориді: ураган Мілтон посилюється до шторму 5 категорії. Джерело: NBC.

Флорида готується до урагану Мілтон, здійснюючи найбільшу евакуацію з 2017 року після того як стало відомо, що Мілтон швидко посилився з тропічного шторму до потужного урагану категорії 5, пише MigNews з посиланням на джерело Reuters.

Штат на південному сході Сполучених Штатів все ще відчуває наслідки руйнувань, спричинених ураганом Хелен 26 вересня.

Мілтон був класифікований як тропічний шторм у неділю вдень, але менш ніж за 24 години він «вибухово» перетворився на шторм категорії 5 – третій за швидкістю посилення шторм в Атлантичному океані, згідно з даними Національного центру ураганів США.

Хоча він, ймовірно, ослабне до того моменту, як досягне берега Флориди в середу, округи вздовж західного узбережжя штату розпорядилися про евакуацію, оскільки вони готуються до потенційно катастрофічного вітру, дощу та штормової хвилі від восьми до 12 футів (2,4-3,7 метра).

Центр ураганів прогнозував, що шторм, ймовірно, обрушиться на район Тампа-Бей, де проживає понад 3 мільйони людей. Округ Пінеллас, який включає Санкт-Петербург, у понеділок наказав про обов’язкову евакуацію понад 500 000 людей. Інші округи наказали людям у низинних районах шукати притулку на високих місцях. У людей було лише 24 години, щоб мобілізуватись, чиновники висловили стурбованість заторами та довгими чергами на автозаправних станціях, але, тим не менш, закликали людей сприймати шторм як смертельно серйозний.

Нагадаємо, що руйнівний ураган «Берілл» накрив Ямайку, спричинивши численні жертви і збитки.

Вийти з мобільної версії сайту