Франція поставить Україні новітні системи для бою і захисту від РЕБ. Коли очікувати допомогу?

Україна отримає винищувачі Mirage 2000 вже у першому кварталі 2025 року.

Франція планує надати Україні винищувачі Mirage 2000, які перед відправкою будуть оснастені новим сучасним обладнанням. Очікується, що модернізовані літаки вже скоро стануть доступними для використання.

Про це заявив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню, пише MigNews. Він зазначив, що роботи з модернізації виконуються на базі Казо у Жиронді.

Міністр підкреслив:

Мета модернізації полягає в наданні літакам бойових можливостей класу ‘повітря-земля’ та вдосконаленні їх системи радіоелектронної боротьби. Однак найважливішим аспектом є підготовка пілотів і техніків, яка триває в Нансі.

Про винищувач Mirage 2000

Mirage 2000 — французький багатоцільовий винищувач четвертого покоління, що вже багато років служить у різних країнах світу. Розроблений компанією Dassault у 1970-х, він став одним з найуспішніших проектів у французькій авіаційній історії.

Цей винищувач має можливість виконувати широкий спектр завдань, включаючи перехоплення повітряних цілей та нанесення точкових ударів по наземних об’єктах.

Mirage 2000 був створений у відповідь на появу нових радянських винищувачів. Перший політ відбувся в 1978 році, а серійне виробництво стартувало на початку 1980-х. З того часу він активно використовувався в багатьох військових конфліктах, демонструючи високу ефективність та надійність.

Коли очікувати допомогу?

Модернізовані винищувачі Mirage 2000, які Франція передає Україні, планується доставити в першій половині 2025 року. Точні дати ще не оголошені, оскільки підготовка літаків та підготовка пілотів і техніків триває.

Зазначимо, що Україна вже отримала 14 танків Leopard 2 від Нідерландів та Данії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.