Site icon Медіа Інформаційний Гід

Руйнівний ураган “Берілл” накрив Ямайку, спричинивши численні жертви і збитки

Руйнівний ураган «Берілл» зійшов на південне узбережжя Ямайки

Руйнівний ураган «Берілл» зійшов на південне узбережжя Ямайки

За останніми даними, внаслідок негоди загинули щонайменше семеро осіб, пише сайт “M.I.G.“. Величезна сила стихії спричинила значні матеріальні збитки, в тому числі в Кінгстоні і на північних територіях острова.

Надзвичайний стан і евакуація

В умовах кризи уряд Ямайки проголосив надзвичайний стан, який буде діяти протягом наступного тижня. Прем’єр-міністр Ендрю Холнес звернувся до населення з проханням дотримуватися інструкцій влади і вчасно евакуюватися з районів, найбільш уразливих до повеней і зсувів. Згідно з офіційними даними, близько 500 осіб вже були переміщені в безпечні укриття.

Масштаби руйнувань

Ураган “Берілл” викликав інтенсивні опади і сильні вітри, що призвели до падіння дерев і електроопор, а також до знищення декількох ферм. Великі території острова залишилися без електроенергії. Влада і рятувальні служби працюють без перерви, щоб відновити постачання електрики і допомогти постраждалим.

Попередні втрати в Карибському регіоні

Перед тим, як досягти Ямайки, “Берілл” вже встиг завдати серйозної шкоди декільком іншим країнам Карибського басейну, зокрема Гренаді та Сент-Вінсенту та Гренадинам. Там загинуло ще шестеро людей, а збитки від урагану були значними.
На допомогу Ямайці мобілізувалися міжнародні організації та країни-сусіди. Вони надають необхідні ресурси та підтримку для подолання наслідків стихії. Спільні зусилля спрямовані на те, щоб максимально швидко відновити повсякденне життя постраждалих і запобігти подальшим втратам.

В попередніх випусках ми розповідали про боротьбу з низькоякісними товарами: ЄС вводить мита на посилки з Китаю.

Вийти з мобільної версії сайту