Site icon Медіа Інформаційний Гід

Розвідка Британії доповіла, чи зможе Путін збільшити власну армію на 180 000 осіб

Путін наказав Міноборони Росії вибити українські війська з Курської області, де ЗСУ контролюють 28 населених пунктів

Путін наказав Міноборони Росії вибити українські війська з Курської області, де ЗСУ контролюють 28 населених пунктів

Як відомо, 6 вересня 2024 року Володимир Путін підписав указ про збільшення чисельності збройних сил Російської Федерації на 180 тисяч військовослужбовців, доводячи загальну чисельність армії до 1,5 мільйона осіб.

Про це повідомляє MigNews із посиланням на «ПолітЕксперт».

Зазначається, що вищезазначене – це вже третій подібний указ, підписаний з початку повномасштабної агресії проти України у лютому 2022 року. Попри амбітні плани, аналітики та міжнародні експерти сумніваються, що реалізація цього рішення відбудеться без суттєвих труднощів.

Збільшення чисельності армії вимагає суттєвого ресурсу не лише матеріального, а й людського. На тлі тяжких втрат, які зазнала Росія у конфлікті з Україною, реалізація планів Путіна здається сумнівною. За даними британської розвідки, Росія втратила 610 тисяч осіб, включно з убитими та пораненими, що значно послаблює її кадровий потенціал.

Війна стала не лише важким випробуванням для технічних та матеріальних можливостей Росії, а й викликом для її здатності підтримувати належний рівень мобілізаційних резервів.

Прагнення до збільшення армії стало публічним ще у грудні 2022 року, коли міністр оборони Сергій Шойгу закликав до розширення чисельності російських військ до 1,5 мільйона осіб. Однак, попри численні укази, Росія стикається зі значними проблемами з набором особового складу. Серед основних факторів – брак мотивації серед потенційних новобранців, загальна втома населення від тривалого військового конфлікту та економічний тиск, що посилюється санкціями з боку західних країн.

За словами представників Міноборони Великої Британії, війна в Україні є надзвичайно затратною для Росії, і це значно ускладнює виконання планів щодо збільшення армії. Навіть якщо російське керівництво зможе мобілізувати необхідну кількість нових військовослужбовців, питання залишається у їх якості.

Росія, ймовірно, буде змушена збільшити кількість та розмір підрозділів сухопутних військ, однак це не вирішить проблему кадрового дефіциту, що лише погіршується через продовжувані бойові втрати.

Тим часом атака безпілотника України вже спровокувала вибух потужністю землетрусу у Тверському регіоні Російської Федерації.

Вийти з мобільної версії сайту