Site icon Медіа Інформаційний Гід

Спортсмени скаржаться на дефіцит їжі на Олімпіаді в Парижі: подробиці

Спортсмени скаржаться на дефіцит їжі на Олімпіаді в Парижі 2024

Спортсмени скаржаться на дефіцит їжі на Олімпіаді в Парижі 2024. Джерело: Japan Today.

Спортсмени розлючені після того, як за день до церемонії відкриття Олімпійські ігри зазнали нестачі їжі, пише MigNews з посиланням на джерело BBC.

У середу на сніданок в Олімпійському селищі довелося виключити життєво важливу їжу, включаючи яйця та смажене м’ясо.

Спортсмени повинні бути добре нагодовані, щоб підтримувати свою продуктивність протягом двох тижнів. Деякі із них подали скарги після того, як їм дали дуже маленькі порції їжі.

Стверджується, що дефіцит яєць був особливо явним. Відомо, що популярна їжа становить величезну частину раціону більшості спортсменів. Яйця містять багато білка і корисних жирів, а також різноманітні поживні речовини та мінерали.

Офіційний партнер Олімпійського селища з громадського харчування пообіцяв цього тижня збільшити кількість яєць та інших затребуваних продуктів.

Тим часом Carrefour Group, яка постачає свіжі продукти на Олімпійські ігри, додала:

Було запропоновано переглянути спочатку заплановану кількість у бік збільшення, щоб задовольнити спортсменів.

Загалом керівництву Олімпійських ігор доводиться кілька разів на день годувати 15 000 спортсменів із 208 країн. Вважається, що для учасників доступно понад 500 різних рецептів, які охоплюють шість стилів кухні, включаючи азіатську, французьку та афро-карибську. Третина всіх харчових продуктів рослинного походження, а м’ясо, яйця та молоко надходять із Франції. Крім того, чверть усіх інгредієнтів привезено з радіусу 250 км від Парижу, причому 20 відсотків сертифіковано як органічні.

Нагадаємо, що Олімпіада розпочалась 26 липня та закінчиться 11 серпня. Україну представлятимуть 140 атлетів, які виступлять у 23 видах спорту. Найбільше представництво наша країна матиме у легкій атлетиці – 25 спортсменів.

Дізнайтесь, що таке брейкінг або брейк-данс, та як вуличні танці стали олімпійським видом спорту.

Вийти з мобільної версії сайту