Що краще для спалювання жиру: ходьба чи велосипед?

Ми розповімо про потенціал спалювання калорій при кожному виді активності.

Експерти, як правило, рекомендують від 150 до 300 хвилин на тиждень помірно інтенсивних вправ або від 75 до 150 – енергійних. Але яке тренування вам обрати? Можливо, ходьбу або їзду на велосипеді? Вважається, що це – два малотравматичні способи бути струнким і здоровим. Але що конкретно краще для спалювання жиру: ходьба чи велосипед? Хтось вважає, що велоспорт ефективний щодо спалювання калорій. Але не робіть поспішних висновків.

MigNews з’ясував, що велоспорт не обов’язково кращий за ходьбу, якщо ваша мета – схуднення. І зараз ви переконаєтеся чому.

Що краще для спалювання жиру і калорій: ходьба чи велосипед?

Якщо порівнювати кількість втрачених калорій під час їзди на велосипеді та ходьби, то велосипед має перевагу перед ходьбою в плані спалювання калорій. Щоб схуднути, вам потрібно спалювати калорії, щоб створити дефіцит калорій. За даними Harvard Health Publishing, за одну годину неспішної їзди на велосипеді в темпі повільніше 16 км на годину людина вагою 70 кг спалює 320 калорій. Під час ходьби в темпі 6,5 км на годину вона спалить 298 калорій. Зі збільшенням швидкості їзди на велосипеді та ходьби збільшується і кількість спалюваних калорій.

Їзда на велосипеді дає змогу спалювати більше калорій. Але, якщо ви не почуваєтеся досить впевнено на велосипеді, щоб їхати швидше 16 км на годину, можливо, вам краще зайнятися спортивною ходьбою, щоб спалити більше калорій і схуднути.

Щоб схуднути, не потрібно сидіти на дієтах. Ми радимо почати практикувати інтуїтивне харчування. Ось що це таке.

HIIT або інтервали

Стабільні тренування можуть набриднути і не так ефективно стимулюють втрату ваги, як інтервальні, зазначає ACE Fitness. Доведено, що інтервальні тренування, в яких ви чергуєте всі зусилля зі зменшенням навантаження на період відновлення, стимулюють певні механізми спалювання жиру. Ви можете виконувати інтервальні тренування під час ходьби, але вам може бути складно домогтися максимальної частоти серцевих скорочень, не переходячи на біг.

Щоб досягти майже максимального навантаження на велотренажері, вам однаково доведеться багато працювати, але при цьому ви не будете піддавати навантаженню свої суглоби. Вам просто потрібно буде підніматися на пагорби, перемикати передачі і швидше крутити педалі. Крім того, інтенсивна їзда на велосипеді пов’язана зі збільшенням тривалості життя. Про це йдеться в дослідженні 5 000 велосипедистів, опублікованому в лютому 2011 року в European Journal of Preventative Cardiology.

Витрати, зручність і задоволення

Що краще для спалювання жиру: ходьба чи велосипед?
Ходьба не вимагає від вас особливих вкладень на відміну від велоспорту. Вам знадобиться лише зручне взуття та одяг, Джерело: unsplash.com

Велоспорт може бути дорогим методом схуднення. Сам велосипед, його ремонт, засоби захисту – про все потрібно подбати. Для тривалих поїздок вам також знадобляться велошорти та веловзуття з жорсткою підошвою.

Ходьба вимагає лише інвестицій у хорошу пару взуття. Крім того, ходьба завжди доступна. Вам не потрібно перевозити велосипед, щоб провести тренування. Обидві форми вправ можна виконувати в приміщенні – на біговій доріжці або стаціонарному велотренажері – або на свіжому повітрі, щоб поспілкуватися з природою. Велосипед дає змогу подолати більше кілометрів за одне тренування, тож, якщо вас надихає на заняття спортом мальовничий пейзаж, він може стати найкращим варіантом.

Висновок: що краще для спалювання жиру – ходьба чи велосипед?

Коли йдеться про ходьбу або їзду на велосипеді, в кінцевому підсумку ви маєте визначити, що саме надихає вас встати з дивана і рухатися. Навіть якщо ви вирішите, що їзда на велосипеді краща з погляду спалювання калорій та інтенсивності, якщо ви не любите їздити на велосипеді або вас лякає дорога з машинами, це не найкраща вправа для ваших цілей зі зниження ваги.

Ви повинні вибрати таке тренування, яке змушуватиме вас рухатися більшу частину дня на тиждень. Можливо, найкращий варіант – включити у свою тренувальну програму і те, і інше. Це дасть вам можливість вибору і різноманітності, що підвищить вашу прихильність до вправ і поліпшить шанси на схуднення.

Вам подобається плавання? Чи все ж таки краще біг? Ми порівнювали ці два кардіотренування. Висновки вас здивують.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.