Які пози з йоги краще робити для схуднення – 5 ефективних варіантів

Йога – це не тільки розтяжка. Вона також може спалювати велику кількість калорій.

Якщо ви хочете схуднути, підвищення рівня фізичної активності може допомогти вам побачити результати. За умови, що ви робите це безпечно, немає неправильного способу рухати своїм тілом. Йога – це особливо малотравматичне тренування, яке чудово підходить для схуднення людям з будь-яким рівнем фізичної підготовки. Але які пози краще робити для схуднення?

MigNews перерахує вам найкращі та найефективніші вправи. Виконання цих поз або асан не тільки сприяє спалюванню калорій, а й відмінно зміцнює різні ділянки тіла і розтягує м’язи.

Які пози з йоги краще для схуднення: поза човна (Навасана)

Якщо ваша мета – створити режим занять йогою, який призведе до зниження ваги, Еко Ванг, засновниця і генеральна директорка Yoga Kawa, каже, що для досягнення результатів необхідно проводити від трьох до шести занять на тиждень. Вона рекомендує почати з освоєння пози човна, яка, за її словами, змушує працювати ваші основні м’язи і зміцнює прес. І те, й інше збільшує загальне спалювання калорій.

Щоб спробувати її, сядьте на підлогу, витягнувши ноги, потім злегка відхиліться назад і підніміть ноги від землі, балансуючи на сідницях. Витягніть руки вперед, паралельно підлозі. Затримайтеся в такому положенні на 30 секунд – хвилину, глибоко дихаючи і тримаючи спину прямо.

Поза планки (Чатуранга Дандасана)

Які пози з йоги краще робити для схуднення – 5 ефективних варіантів
Для початківців можна також виконувати планки на передпліччях. Обидві варіації підтягують кор і основні групи м’язів, що сприяє спалюванню більшої кількості калорій, Джерело: pexels.com

Щоденне виконання планки також допоможе вам зміцнити силу і фізичну витривалість, що призведе до ефективнішого спалювання калорій. «Це проста, але дуже ефективна поза йоги, яка використовується для зміцнення основних і черевних м’язів», – каже Ванг.

Щоб спробувати її, почніть балансувати на пальцях ніг і передпліччях, тримаючи ноги, корпус і спину прямими. «Руки мають бути прямо під плечима, а голова дивитися вниз. Залежно від того, яка опора вам потрібна, ви можете тримати руки прямими або зігнути їх у ліктях», – радить Ванг.

Для початку можна утримувати позу не більше 10 секунд. Але експерти рекомендують прагнути до 30 секунд – хвилини, приділяючи особливу увагу правильній формі та глибокому диханню.

Якщо у вас немає часу для тренування, виконайте цю швидку розтяжку. Вона прискорює метаболізм, навіть сидячи за столом!

Які пози з йоги кращі для схуднення: поза моста (Сету Бандха Сарвангасана)

Далі Ванг рекомендує «Позу моста». Це – простий, але ефективний рух для зміцнення сил, розтяжки м’язів і спалювання калорій. «Ця вправа впливає на стегна, сідниці та кор», – каже Ванг. Ляжте на спину, зігнувши коліна і поставивши стопи на підлогу, на ширині стегон одна від одної. Підніміть стегна від підлоги, тримаючи стегна паралельно. Стисніть сідниці та стегна, а для підтримки переплетіть пальці під стегнами. Затримайтеся на 30 секунд – хвилину.

Поза стільця (Уткатасана)

Які пози з йоги краще робити для схуднення – 5 ефективних варіантів
У йозі є чимало вправ, що включають присідання, Джерело: pexels.com

Присідання – чудова вправа для зміцнення ядра і нижньої частини тіла. А Поза стільця, або уткатасана, – це йогівська версія цього руху.

Щоб спробувати цю вправу, почніть із пози гори, розставивши ноги на ширину стегон і піднявши руки вгору. Вдихніть, а на видиху зігніть коліна й опустіть стегна, ніби ви сідаєте на стілець. Щоб посилити ефект від тренування, можна спробувати позу стільця зі скручуванням або обертанням, або Парівртта Уткатасану, в якій ви опускаєте верхню частину тіла, повертаючись в один бік. З’єднайте долоні в молитовній позі і торкніться ліктем нижньої частини протилежного коліна.

Які пози з йоги краще для схуднення: поза воїна (Вірабхадрасана)

Які пози з йоги краще робити для схуднення – 5 ефективних варіантів
Поза воїна допомагає схуднути і підкачати м’язи, Джерело: pexels.com

Поза воїна – це група з п’яти пов’язаних між собою поз з випадами, які ви можете виконувати окремо або послідовно. Експерти рекомендують її як потужний засіб для спалювання калорій, який може призвести до втрати ваги.

  • Воїн I (Вірабхадрасана I). Починаючи з позиції стоячи, ноги на ширині стегон, зробіть крок однією ногою вперед і злегка розгорніть задню ногу. Не відриваючи стегна від підлоги, зігніть переднє коліно у випаді й підніміть руки над головою, стискаючи їх у плечах. Підніміть підборіддя і подивіться на руки знизу вгору.
  • Воїн II (Вірабхадрасана II). Прийміть широку стійку, розставивши ноги приблизно на 90 см одна від одної. Підніміть руки на рівень грудей, поверніть одну ногу до верхньої частини килимка і зробіть випад у цьому напрямку, поки коліно не опиниться над стопою. Поверніть голову в тому ж напрямку, що й випад, дивлячись поверх руки.

Раніше ми ділилися порадами, як виконувати триконасану – ще одну потужну вправу з йоги для схуднення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.