Іспанець Ямаль встановив історичний рекорд на Євро-2024

16-річний іспанець Ямал став наймолодшим автором голу в історії чемпіонатів Європи та світу.

На Євро-2024 сталася історична подія: 16-річний іспанець Ламін Ямаль став наймолодшим автором голу в історії чемпіонатів Європи та світу, пише сайт mignews.com.ua. Цей видатний момент стався сьогодні, 9 липня, під час півфінального матчу між Іспанією та Францією, де молодий талант забив неймовірний гол, який вразив глядачів своєю майстерністю.

Рекорд, який Ямаль побив, тримався протягом 66 років. Раніше цей титул належав легендарному бразильському футболісту Пеле, який встановив його у віці 17 років під час чемпіонату світу 1958 року. Сталося це в чвертьфінальному матчі між Бразилією та Уельсом. Пеле було 17 років і 239 днів, коли він забив цей вирішальний гол, що зробив його наймолодшим автором голу на чемпіонаті світу до того часу.

Гол, який забив Ямаль, не просто ввійшов в історію через вік гравця. Він також став справжнім футбольним шедевром. У півфінальному матчі проти Франції Ямаль продемонстрував неймовірну техніку та влучність, забивши м’яч, який залишив фанатів у захваті. Цей момент буде пам’ятати довго як один із найяскравіших на Євро-2024.

Довідка

Ламін Ямаль – це іспанський футболіст мароккансько-екваторогвінейського походження, вінгер клубу «Барселона» та збірної Іспанії. Ямаль став наймолодшим бомбардиром у відбірковому матчі до Євро, побивши рекорд Гарета Бейла, який забив у віці 17 років і 83 дні.

Раніше ми писали про драматичну перемогу Нідерландів над Туреччиною в 1/4 фіналу.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.