Хто сьогодні грає на Євро-2024: анонс матчу 1/2 фіналу Франція проти Іспанії. Де дивитись онлайн

Сьогодні, у вівторок 9 липня, ми дізнаємося першого фіналіста цьогорічного чемпіонату Європи.

Ним стане або збірна Іспанії, або Франції. Чи зможе іспанський стиль та привабливий футбол подолати залізну оборону французів? Або ж прагматичність та розважливість команди Дідьє Дешама принесуть “Трикольоровим” квиток до боротьби за золото? О котрій годині сьогодні грають Іспанія – Франція? Де дивитися півфінали Євро-2024? Пряма трансляція на телебаченні, онлайн-стрім, текстова трансляція, результати.

Матч, який визначить фіналіста

Сьогоднішній матч обіцяє бути напруженим і захоплюючим. Іспанія, яка демонструє, можливо, найефектніший футбол на турнірі, зустрінеться з прагматичними та не завжди легкими для перегляду французами. Обидві команди мають свої сильні сторони, і їх зіткнення стане важливим аргументом у дискусії про те, що важливіше у футболі — стиль чи результат, пише сайт mignews.com.ua.

Зірки на полі

У складі французької збірної зірки світового рівня: Кіліан Мбаппе, Усман Дембеле, Бредлі Баркола, Антуан Грізманн та Маркус Тюрам. Проте головний тренер Дідьє Дешам не хоче змінювати стиль гри команди навіть на півфіналі Євро. На передматчевій конференції він чітко заявив, що якщо комусь не подобається така гра, то вони можуть її не дивитися. Французи вже вразили своєю обороною, пропустивши лише один гол з пенальті у матчі проти Польщі.

Надії на іспанський футбол

З іншого боку, Іспанія під керівництвом Луїса де ла Фуенте виграла всі свої матчі на цьому турнірі. Команда забила 11 голів, що є найвищим показником серед усіх півфіналістів. Хоча вони і втратили одного з ключових гравців, Педрі, під час матчу проти Німеччини, заміна у вигляді Дані Ольмо виявилася успішною, адже він відзначився голом. Тому Іспанія також має всі шанси на перемогу.

Список викликаних футболістів

Збірна Іспанії

Воротарі: Унаї Сімон (Атлетик), Давід Райя (Арсенал), Алекс Реміро (Реал Сосьєдад).

Захисники: Хесус Навас (Севілья), Робін Ле Норман (Реал Сосьєдад), Алехандро Грімальдо (Баєр), Дані Карвахаль та Начо Фернандес (обидва – Реал Мадрид), Марк Кукурелья (Челсі), Емерік Ляпорт (Аль-Наср), Дані Вівіан (Атлетик).

Півзахисники: Родрі Ернандес (Манчестер Сіті), Мартін Субіменді та Мікель Меріно (обидва — Реал Сосьєдад), Фабіан Руїс (ПСЖ), Алекс Баена (Вільярреал), Педрі та Фермін Лопес (обидва — Барселона).

Нападники: Ламін Ямал та Ферран Торрес (обидва — Барселона), Альваро Мората (Атлетико), Мікель Оярсабаль (Реал Сосьєдад), Ніко Вільямс (Атлетик), Хоселу Мато (Реал Мадрид), Дані Ольмо (Лейпциг), Айосе Перес (Бетіс).

Збірна Франції

Воротарі: Альфонс Ареоля (Вест Гем), Майк Маньян (Мілан), Бріс Самба (Ланс).

Захисники: Жонатан Клосс (Марсель), Тео Ернандес (Мілан), Ібраїма Конате (Ліверпуль), Жюль Кунде (Барселона), Ферлан Менді (Реал), Бенжамен Павар (Інтер), Вільям Саліба (Арсенал), Дайо Упамекано (Баварія).

Півзахисники: Едуардо Камавінга, Орельєн Чуамені (обидва — Реал), Юссуф Фофана (Монако), Нголо Канте (Аль-Іттіхад), Адрієн Рабйо (Ювентус), Воррен Заїр-Емері (ПСЖ).

Нападники: Антуан Грізманн (Атлетико), Бредлі Барколя, Усман Дембеле, Рандал Коло Муані, Кіліан Мбаппе (всі — ПСЖ), Кінгслі Коман (Баварія), Олів’є Жиру (Мілан), Маркус Тюрам (Інтер).

Орієнтовні склади

Іспанія: Сімон — Навас, Ляпорт, Начо, Кукурелья — Родрі — Меріно, Ямал, Ольмо — Ніко Вільямс, Мората.

Франція: Меньян — Кунде, Упамекано, Саліба, Тео — Канте, Чуамені — Дембеле, Грізманн, Мбаппе — Коло Муані.

Цифри й факти

  • Це 37 зустріч між збірними Франції та Іспанії. Невелика перевага в іспанців (+16=7-13);
  • Іспанці забили 64 м’ячі у ворота Франції, а пропустили 39;
  • За всю історію протистояння була зафіксована лише одна нульова нічия;
  • Франція має тотальну перевагу в офіційних матчах над Іспанією (+6=2-2);
  • Іспанці ніколи в історії не програвали в основний час півфіналів на всіх турнірах (4 нічиї та 4 перемоги);
  • Основний час 4 з 5 півфіналів Євро для Іспанії завершувався внічию. Єдиний виняток — перемога над Росією у 2008 році;
  • Збірна Франції дорожча за Іспанію на 264,5 мільйона євро;
  • Склад іспанської команди трохи доросліший за збірну Франції (27,2 проти 27,0 років);
  • Найбільша перемога Іспанії — 8:1 у квітні 1929 року в товариському матчі, у Франції — 3:1 у 1991 та 2006 роках;
  • Єдиний раз, коли Іспанія перемагала в усіх матчах групового етапу, вона була переможцем Євро (2008). Цього року іспанці виграли всі матчі;
  • Команди ніколи в історії не перетиналися у півфіналі турнірів;
  • Іспанія ніколи на Євро не грала внічию у вівторок (3 перемоги та 4 поразки), у Франції — 1 мирова, 4 перемоги та 3 програші.

Де дивитися

Дивитися матч онлайн в Україні можна на медіасервісі MEGOGO. Перегляд буде доступний за передплатами “Максимальна”, “Спорт” або “Оптимальна”.

Коефіцієнти від букмекерів

Перемога Іспанії — 2,70;

Нічия — 3,00;

Перемога Франції — 3, 20.

Прогноз Мігнюз

Перемога Іспанії — 2:1.

Раніше українська легкоатлетка Ярослава Магучіх встановила світовий рекорд зі стрибків у висоту.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.