Ярослава Магучіх встановила світовий рекорд зі стрибків у висоту. Вперше з 1987 року

Українка Ярослава Магучіх встановила новий світовий рекорд з жіночих стрибків у висоту на етапі Діамантової ліги в Парижі.

Магучіх змогла взяти висоту 2,10 метра, оновивши два рекорди – особистий та світовий, який тримався 37 років, повідомляє mignews.com.ua.

Досягнення підкорилося їй на восьмому етапі Діамантової ліги, що відбувся в Парижі у неділю, 7 липня. Турнір став історичним для українського та світового спорту. Магучіх встановила рекорд після боротьби з австралійкою Ніколою Оліслагерс, єдиною взявши планку 2,03 метра.

Відео як це було

Спершу Магучіх зуміла взяти висоту 2,07 метра, оновивши свій особистий рекорд зі стрибків у висоту. Незабаром з першої спроби вона взяла висоту 2,10 метра, встановивши новий світовий рекорд, який ніхто не міг підкорити протягом 37 років.

Попередній світовий рекорд зі стрибків у висоту належав Стефці Костадіновій, встановлений у 1987 році, коли вона взяла висоту 2,09 метра. Ярослава Магучіх стала третьою легкоатлеткою у світовій історії, яка має два стрибки від 2,07 метра та вище.

Нагадаємо раніше ми писали про те, чому поля на Copa America 2024 менші за звичайні і як це впливає на гру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.