Рідкісне видання “Гаррі Поттера” продали на аукціоні за 53 000 євро

Рідкісне перше видання "Гаррі Поттера і філософського каменя" продали на аукціоні в Единбурзі за 53 000 євро.

У середу в Единбурзі відбувся аукціон, на якому перше видання книги “Гаррі Поттер і філософський камінь” було продано за 45 201 фунт стерлінгів (приблизно 53 000 євро), пише mignews.

У 1997 році лондонське видавництво Bloomsbury надрукувало перше видання книги “Гаррі Поттер і філософський камінь” тиражем всього 500 примірників. Спочатку книга не була популярною, але згодом стала світовим бестселером. З 500 примірників близько 300 зберігаються в бібліотеках, і лише 200 були відпущені в роздрібний продаж.

Аукціон в Единбурзі

В середу в Единбурзі відбувся аукціон, на якому рідкісну книгу в твердому переплеті з суперобкладинкою продали за 45 201 фунт стерлінгів (приблизно 53 500 євро). Ця подія викликала значний інтерес серед колекціонерів та шанувальників серії.

Особливості книги

Для колекціонерів ця книга є особливо цінною через наявність кількох друкарських помилок. Наприклад, в одному місці слово “філософський” написано як “філосфський” (Philospher), а на сторінці 53 фраза “одна чарівна паличка” повторюється двічі. Ці помилки роблять видання ще більш унікальним та бажаним для збирання.

Популярність серії

“Гаррі Поттер і філософський камінь” став початком успішної серії книг, які завоювали серця мільйонів читачів по всьому світу. Книги Джоан Роулінг перекладені на десятки мов і продані мільйонними тиражами, створивши цілу культуру навколо магічного світу Гаррі Поттера.

Значення аукціону

Продаж цього рідкісного видання за таку високу ціну підкреслює непересічну популярність серії та її значення в сучасній культурі. Колекціонери готові витрачати значні кошти, щоб мати у своєму зібранні такі унікальні екземпляри, що свідчить про тривалу привабливість книг про Гаррі Поттера.

Тим часом народжуваність в Японії досягла нового рекордного мінімуму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *