Ще один контейнеровоз курсуватиме між портами Великої Одеси та румунської Констанци

Компанія «Мерск Україна ЛТД» оголосила про запуск ще одного контейнеровоза між портом Великої Одеси та румунською Констанцою.

Компанія «Мерск Україна ЛТД» повідомила, що до маршруту між портом Великої Одеси та румунською Констанцою долучиться новий контейнеровоз — фідер COMMANDER під прапором Вануату, пише Мігнюз. Операційне управління здійснюватиме одеська логістична компанія «Ітеріс». Про це повідомили в Maersk Ukraine.

Збільшення кількості суден

Таким чином, на цій лінії тепер працюватимуть чотири контейнеровози: PROS HOPE, T MOON, T MARE і COMMANDER. Вони обслуговуватимуть інтереси світових лідерів контейнерних перевезень, таких як Maersk, CMA CGM та Evergreen.

Відновлення перевезень

Контейнерні перевезення між Чорноморськом і Констанцою відновилися 4 квітня 2024 року. Першим судном, яке доставило порожні контейнери до Чорноморська, став фідер T MARE під прапором Панами.

Збільшення кількості рейсів

Пізніше до T MARE приєдналися T MOON і PROS HOPE, а завтра в Чорноморську вперше з’явиться COMMANDER. Збільшення кількості суден на маршруті дозволить підвищити частоту рейсів до трьох на тиждень.

Ризики великих суден

Великі компанії, такі як Maersk, CMA CGM, Evergreen, MSC та інші, поки не поспішають направляти свої великі спеціалізовані судна до портів Великої Одеси через високий ризик. Наразі український бізнес змушений задовольнятися фідерними перевезеннями, де використовуються невеликі або середні контейнеровози, здатні перевозити від 300 до 1000 контейнерів.

Нещодавно українці презентували Морський дрон Stalker 5.0: що відомо про новітній український безпілотник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *