Драматична перемога Нідерландів над Туреччиною: Три голи і незабутня кінцівка

Збірна Нідерландів стала останнім півфіналістом Євро 2024.

Після дуже емоційного матчу, який відбувся в Берліні, “Ораньє” перемогли бойову Туреччину з рахунком 2:1, пише mignews.com.ua. Турки довго лідирували завдяки голу Самета Акайдіна, але у другій половині за шість хвилин нідерландці змінили хід гри завдяки голу Стівена де Фрая та автоголу Мерта Мюлдюра. У півфіналі, у середу 10 липня в Дортмунді, Нідерланди зустрінуться з Англією.

Суботній вечірній матч між Нідерландами та Туреччиною в Берліні мав визначити останнього півфіналіста Євро 2024 після Іспанії, Франції та Англії. Фаворитом цього протистояння здавались “Ораньє”, але турки вже показали на цьому турнірі, що вони непередбачувані – вони програли Португалії, мучилися з Чехією, яка грала вдесятьох, а потім перемогли у 1/8 фіналу вражаючу Австрію. Тому важко було сказати, на що здатна команда Вінченцо Монтелли проти Нідерландів.

Два удари за шість хвилин. Нідерландці змінили рахунок і перемогли турків Початок цього протистояння належав Нідерландам, які хотіли здивувати Туреччину на першій хвилині так, як вона зробила це з Австрією. Після гарної індивідуальної акції з кількох метрів бив Мемфіс Депай, але пробив над поперечкою. “Ораньє” здавались домінуючими на полі, але конкретних результатів було небагато, і ця домінація тривала лише чверть години.

Після цього Туреччина виглядала все краще. Вона здобувала чергові стандарти, з якими нідерландці довго справлялися досить добре. З’являлися удари з дистанції з обох сторін, але спроби Ксаві Сімонса, Саліха Озкана чи Кенана Їлдиза були явно неточними.

Нарешті, на 35-й хвилині кутовий для турків приніс їм лідерство. Однак не з першого навісу Хакана Чалханоглу з кутового, а після продовження акції Ардою Гюлером і його ідеальним навісом слабшою правою ногою до сітки забив головою з близької відстані Самет Акайдін, відкриваючи рахунок матчу.

Турецькі вболівальники заполонили Берлін. Шаленство на вулицях Результат 1:0 на користь Туреччини зберігся до перерви. Друга половина матчу знову розпочалася з хорошої атаки Нідерландів. Вийшовши на другу половину, Ваут Веггорст добре скидав м’яч перед воротами до Мемфіса Депая, але той у підкаті не влучив.

Потім Туреччина знову була небезпечнішою у своїх вилазках, головним чином завдяки черговим стандартам. На 56-й хвилині несподіваний удар Арди Гюлера зі штрафного влучив у штангу воріт Барта Вербрюггена. Дев’ять хвилин потому нідерландський воротар відбив м’яч після удару з-за меж штрафного Кенана Їлдиза, а добивання до порожніх воріт Каана Айхана було зупинено Ваутом Веггорстом.

Також стандарт приніс Нідерландам зрівняння на 70-й хвилині. Після поновлення після кутового Мемфіс Депай ідеально навісив з правого флангу на голову неприкритого Стівена де Фрая, який ефектним ударом не залишив Мерту Гюнуку жодних шансів.

Ба більше, вже через шість хвилин рахунок був 2:1 на користь Нідерландів. Турецький захист знову проґавив, цього разу після низового навісу Дензела Дюмфріса, який замкнув Коді Гакпо. Здавалось, що вінгер Ліверпуля випередив Мерта Мюлдюра і вколотив м’яч повз Мерта Гюнука у турецькі ворота, але повтори показали, що це був автогол правого захисника збірної Туреччини.

У кінці матчу Туреччина була змушена змінити схему на чотирьох захисників і класичного центрального нападника у вигляді Дженка Тосуна. Команда Вінченцо Монтелли пішла в атаку. Сам Тосун двічі бив головою, але обидва рази з важких позицій не влучив.

На 85-й хвилині чудову можливість зрівняти рахунок мав інший запасний Зекі Челік, який після помилки Барта Вербрюггена на правому фланзі закривав навіс з лівого крила практично у порожні ворота, але його чудово заблокував Стівен де Фрай. Через мить м’яч потрапив у штрафний майданчик до Керема Актюркоглу, але і він був заблокований.

У кінцівці почалася справжня лотерея. Коді Гакпо не реалізував вихід сам на сам з Мертом Гюнуком, у відповідь на іншому кінці поля Барт Вербрюгген чудово відбив м’яч після випадкового удару з кількох метрів нещодавно введеного Керема Чіліксоє, рятуючи перемогу “Ораньє”.

Нідерланди після дуже цікавого матчу перемогли Туреччину 2:1 і вийшли у півфінал Євро 2024. 10 липня в Дортмунді команда Рональда Кумана зіграє з Англією. Днем раніше в Мюнхені Іспанія зустрінеться з Францією.

Нагадаємо, що раніше Туреччина здолала Австрію і в 1/4 фіналу зустрінеться з Нідерландами, які обіграли румунів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.