Англія знову вирвала перемогу. “Три леви” перемогли Швейцарію в серії пенальті, зірка Манчестер Сіті став антигероєм

Англія інфарктно перемогла Швейцарію після серії пенальті і вийшла у півфінал Євро 2024.

Команда Гарета Саутгейта не блищала на полі стадіону “Меркур Шпіл-Арена” в Дюссельдорфі, але змогла перемогти команду Мурата Якіна після 120 хвилин драми і серії пенальті, щоб дійти до останньої сходинки перед битвою за титул, пише сайт mignews.com.ua. В основний час і додатковий час обидві команди зіграли внічию 1:1. У серії пенальті “Три леви” перемогли з рахунком 5:3. Антигероєм для “хрестоносців” став зірка Манчестер Сіті Мануель Аканджі, чий удар з пенальті був відбитий Пікфордом.

Матч з ВІП-ложі спостерігав принц Уельський Вільям, який підтримував англійців. Герой Джордан Пікфорд, відбивши пенальті, приніс велику перемогу у ювілейному матчі №100 для Гарета Саутгейта як тренера “Трьох левів”. Швейцарія відкрила рахунок завдяки Брелю Емболо на 75-й хвилині, а на 80-й хвилині Букайо Сака зрівняв рахунок і відправив матч у додатковий час.

Загалом обидві команди грали досить обережно, і в першому таймі не завдали жодного точного удару по воротах суперника. Після перерви помітно активізувалися обидві команди, і “хрестоносці” трохи сміливіше атакували ворота Джордана Пікфорда.

Зрештою, Англія вирвала перемогу і буде боротися за місце у фіналі проти переможця пари Нідерланди – Туреччина. Півфінальний матч відбудеться 10 липня на стадіоні “Сігнал Ідуна Парк” в Дортмунді.

Чвертьфінальний матч між “Трьома левами” і “хрестоносцями” розпочався досить обережно. Першу небезпеку створив Букайо Сака, який прорвався правим флангом, але неточно навісив. У відповідній атаці Ремо Фройлер не зміг забити, оскільки його заблокували.

На 16-й хвилині англійці вимагали пенальті. Гаррі Кейн випередив Фабіана Шера, після чого впав у штрафному майданчику. ВАР і рефері Орсато не побачили підстав для призначення пенальті. Через п’ять хвилин нападник Байєрн Мюнхен неточно пробив головою після подачі з кутового.

“Хрестоносці” відповіли напівмоментом. Брель Емболо отримав хороший пас і пробив з дузі штрафного майданчика, але м’яч влучив у тіло його товариша по команді.

У наступні п’ятнадцять хвилин на полі майже нічого цікавого не відбулося. На 36-й хвилині Сака прорвався правим флангом і навісив у штрафний майданчик, де Джуд Беллінгем хитро пропустив м’яч, але він потрапив до рук Яна Зоммера.

Обидві команди продовжували вести запеклу боротьбу в центрі поля. Англійці мали незначну перевагу, але не змогли створити жодного чистого голевого моменту. На 43-й хвилині Букайо Сака пробив, але його удар заблокував Фабіан Шер. Через хвилину знову Сака, який створював найбільші проблеми для швейцарців, увірвався в штрафний майданчик, але захист зусиллями вибив м’яч на кутовий.

До перерви жодна з команд не завдала жодного точного удару. Англійці мали територіальну перевагу, але не змогли створити чистих голевих моментів.

Перші хвилини після перерви пройшли за англійцями, але вони знову не змогли пробити Зоммера. Лише на 51-й хвилині ми побачили перший точний удар у матчі. Його автором став Брель Емболо. Нападник отримав м’яч у штрафному майданчику, обіграв Конса, але його удар був занадто слабким і прямо в руки Пікфорду.

На 56-й хвилині “хрестоносці” пропустили унікальний шанс. Родрігес навісив зліва, але Брель Емболо не зміг пробити головою, оскільки був затиснутий Консом. Тому Пікфорд зловив м’яч, який трохи змінив напрямок від тіла нападника “хрестоносців”.

У наступні хвилини Швейцарія насолоджувалася найкращим періодом у матчі. Їхній ентузіазм приніс лише два кутових. На 66-й хвилині стався карколом у штрафному майданчику англійців. М’яч був вибитий, але потрапив на ногу Міхела Аебішера, який пробив над воротами.

Чверть години до кінця основного часу активніша гра Швейцарії принесла бажаний результат. Фабіан Шер віддав пас Дан Ндойє. Останній навісив уздовж лінії воріт, а Джон Стоунс невдало зіграв, не змігши перехопити м’яч, після чого Брель Емболо випередив Кайла Уокера і з кількох метрів відправив м’яч у сітку – 0:1!

Радість “хрестоносців” тривала недовго – лише 5 хвилин. Деклан Райс віддав чудовий пас Букайо Сака. Зірка Арсеналу увійшов у штрафний майданчик і точним ударом відправив м’яч у ворота Зоммера – 1:1. Англія зрівняла рахунок своїм першим точним ударом у матчі.

До кінця основного часу Англія не використала два вигідні моменти. Спочатку захисник заблокував удар Гаррі Кейна, а потім резервіст Еберечі Езе пробив неточно.

Швейцарія ледь не перемогла “Трьох левів” на другій хвилині додаткового часу. Ндой не зміг забити з близької відстані, залишившись без прикриття. Таким чином, матч перейшов у додатковий час.

Додатковий час розпочався ударом Фабіана Шера мимо воріт. На 95-й хвилині Ян Зоммер здійснив блискучий сейв і врятував Швейцарію. Деклан Райс пробив чудово з близько 25 метрів, але воротар відбив м’яч на кутовий.

На 102-й хвилині Беллінгему не пощастило двічі. Спочатку його удар був заблокований, а потім м’яч знову потрапив до нього, але Зоммер впорався з його ударом.

На 109-й хвилині Гаррі Кейна було змінено через травму. Його місце зайняв Айвен Тоні.

Пов’язані статті Португалія перемогла Францію у серії пенальті, але на іншому фронті Португалія перемогла Францію у серії пенальті, але на іншому фронті Інфарктна драма! Франція вибила Португалію після пенальті, Фелікс став антигероєм Інфарктна драма! Франція вибила Португалію після пенальті, Фелікс став антигероєм

На 117-й хвилині Джердан Шакірі пробив безпосередньо з кутового зліва і влучив у штангу, ледь не здивувавши Пікфорда. Через дві хвилини Зеки Амдуни пробив небезпечно з меж штрафного майданчика, але Пікфорд врятував.

Таким чином, все вирішувалося у серії пенальті, де перемогли англійці. Гравці “Трьох левів” зробили щось унікальне, вперше реалізувавши всі п’ять ударів з пенальті на великому турнірі. Фатальний промах для Швейцарії зробив Мануель Аканджі вже при першому виконанні для “хрестоносців”. Таким чином, Англія продовжує мріяти про титул на Євро 2024, хоча знову вирвалася і не блищала на полях Німеччини.

Англія – Швейцарія 1:1 (5:3 після пенальті)

Голи: 0:1 – Брель Емболо (75), 1:1 – Букайо Сака (80)

Пенальті:

Коул Палмер – ЗАБИВ (АНГЛІЯ)

Мануель Аканджі – ПІКФОРД ВРЯТУВАВ (ШВЕЙЦАРІЯ)

Джуд Беллінгем – ЗАБИВ

Фабіан Шер – ЗАБИВ

Букайо Сака – ЗАБИВ

Джердан Шакірі – ЗАБИВ

Айвен Тоні – ЗАБИВ

Зеки Амдуни – ЗАБИВ

Трент Александер-Арнольд – ЗАБИВ

Англія: Джордан Пікфорд, Кайл Уокер, Джон Стоунс, Езрі Конса, Кієран Тріпп’єр, Кобі Мейну, Деклан Райс, Букайо Сака, Джуд Беллінгем, Філ Фоден, Гаррі Кейн

Швейцарія: Ян Зоммер, Фабіан Шер, Мануель Аканджі, Рікардо Родрігес, Фабіан Рідер, Ремо Фройлер, Граніт Джака (К), Міхел Аебішер, Дан Ндой, Брель Емболо, Рубен Варгас

В іншому чвертьфіналі Туреччина поступилась Нідерландам х рахунком 2:1.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.