Woven City під горою Фудзі: як Toyota будує місто майбутнього з автономними технологіями

Жива лабораторія Японії від Toyota, як новий підхід до урбаністики і життя в гармонії з природою.

У затінку гори Фудзі японський виробник автомобілів Toyota будує нове місто під назвою Woven City. Воно описується як “жива лабораторія”, призначена для дослідження того, як міські жителі можуть жити в гармонії з автономними транспортними засобами, роботами, чистою енергією та штучним інтелектом (AI).

Будівництво почалося на початку 2021 року і повинно завершитися влітку 2024 року, повідомляє сайт mignews.com.ua з посиланням на ToyotaWovenCity. До 2025 року місто сподівається розпочати легкий старт і почати свої “демонстраційні випробування”. Ці демонстрації включатимуть експерименти з технологіями віддаленої комунікації наступного покоління та “розумною логістикою” з застосуваннями для смартфонів, пов’язаними з роботами для доставки.

Screenshot

У будинках міста планується використовувати робототехніку та базований на сенсорах AI для щоденних завдань, таких як автоматичне наповнення холодильника та вивезення сміття. Toyota пояснює, що спочатку місто буде домівкою для близько 360 осіб, головним чином літніх людей і сімей, але згодом планується поступово збільшити населення до близько 2000 осіб.

Серед мешканців будуть співробітники компанії, такі як техніки та дослідники, які спостерігатимуть за поселенням і розроблятимуть технології, такі як AI у реальному середовищі. Все це відбуватиметься на фоні міського середовища, створеного роботами, натхненного природним світом і традиційною японською культурою. Для підтримки дизайну міста компанія також залучила відомого норвезького архітектора Б’ярке Інгельса.

Screenshot

“Будівництво цілого міста з нуля, навіть у такому невеликому масштабі, як цей, є унікальною можливістю для розробки майбутніх технологій, включаючи цифрову операційну систему для інфраструктури міста”, сказав у заяві 2020 року Акіо Тойода, який є головою Toyota Motor Corporation і колишнім президентом та генеральним директором компанії.

Screenshot

Він додав, що з людьми, будівлями та транспортними засобами, усіма пов’язаними та комунікуючими між собою через дані та сенсори, можна буде тестувати пов’язану AI технологію як у віртуальній, так і у фізичній сфері, максимізуючи її потенціал.

Screenshot

Акіо Тойода є правнуком Сакичі Тойоди, так званого “Короля японських винахідників”, який заснував Toyota Industries у 1926 році як виробника автоматичних ткацьких верстатів, нагадує IFL Science. Хоча відтоді компанія розширила свою діяльність за межі виробництва ткацьких верстатів, назва Woven City, здається, є відсилкою до цієї спадщини.

“Якщо ви не знаєте, Toyota насправді починала як виробник ткацьких верстатів. Ми не починали з виробництва автомобілів. Ми починали з ткацтва тканин. Тепер ми сподіваємося використовувати нашу технологію, щоб поєднати новий вид міста і новий спосіб насолоджуватися життям”, додав Акіо Тойода.

Нагадаємо, що народжуваність в Японії досягла нового рекордного мінімуму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.