Десерти з морозивом завжди стають головною зіркою будь-якого свята або зустрічі. Вони поєднують в собі освіжаючий смак морозива з безмежною креативністю у варіантах доповнень та соусах. Ось три цікавих рецепти десерти, що стануть чудовим порятунком від спеки та подарують яскраві смакові враження. Адже обов’язковим компонентом кожного буде улюблене морозиво.
Морозиво з манго та лимонною м’ятою
Інгредієнти:
- 2 манго
- 150 г ванільного морозива ТМ «Ласунка»
- сік та цедра 1 лимона
- 2 ст. л. свіжої м’яти, нарізаної
- 2 ст. л. меду
Рецепт приготування:
- Наріжте манго кубиком.
- У блендері збийте шматочки манго разом із ванільним морозивом.
Порада: якщо ви полюбляєте більш солодкий смак, ванільне морозиво можна замінити
на морозиво «Banket» полуниця-манго від ТМ «Ласунка». - Далі додайте сік та цедру лимона, м’яту, мед й збийте у блендері до однорідності.
- Подаємо порціями, прикрашаючи лимонною цедрою та свіжою м’ятою. Смачного!
Кремова панна-кота з ванільним морозивом та черешнею
Інгредієнти:
- 500 мл вершків (35% жирності)
- 200 мл молока
- 100 г цукру
- 200 г ванільного морозива ТМ «Ласунка»
- 200 г черешні
- 50 мл лимонаду (за смаком)
- м’ята для прикрашання
Рецепт приготування:
- У великій мисці збийте вершки до утворення м’яких піків.
- Додайте молоко та цукор до вершків і знову збийте до однорідності.
- Додайте морозиво до суміші та перемішуйте до отримання однорідної текстури.
- Розподіліть половину отриманої суміші в порційні склянки.
- Додайте черешню рівномірно між порціями панна-коти.
- Додайте решту суміші панна-коти до склянок.
- Зверху додайте лимонад та прикрасьте м’ятою.
Шоколадний фондан з ванільним морозивом
Інгредієнти:
- 100 г темного шоколаду
- 1/2 склянки вершків (33-35% жирності)
- 1/4 склянки цукру
- 2 яйця
- 2 ст. л. борошна
- ванільне морозиво ТМ «Ласунка»
Рецепт приготування:
- Розігрійте духовку до 180°C.
- Розтопіть шоколад разом з вершками на водяній бані.
- У іншій мисці збийте яйця з цукром, додайте розтоплений шоколад та борошно.
- Розподіліть тісто у форми, покладіть у середину кожної шматочок морозива.
- Випікайте 10-12 хвилин.
- Подаємо негайно, щоб насолодитися розпливчастою начинкою.
Ці рецепти пропонують незабутні смакові подорожі, які можуть здивувати та зачарувати кожного. Дозвольте своїй кулінарній фантазії проявити себе, і ви будете насолоджуватися кожним шматочком цих неймовірних десертів.
Раніше ми ділилися рецептом вишуканого літнього супу, який може припасти вам до смаку.