Як приготувати ідеальний літній суп для спекотних днів

Холодний борщ

Приготований зі свіжою зеленню та овочами, Холодник чудово втамовує спрагу в спекотний день. Його освіжаючий смак і легкість сприяють відновленню сили, а простота приготування робить його ідеальним вибором для літнього обіду. Завдяки великому вмісту вітамінів і мінералів, цей суп також підтримує здоров’я та гарне самопочуття.

Прості поради з приготування холодника

Для приготування холодника краще приготуйте невеликі солодкі буряки. Більш насичений буряковий смак буде, якщо запекти овочі в духовці, а не відварювати. Якщо хочете трохи заморочитися, є чудовий лайфхак з приготування зелені: перед додаванням в суп її потрібно дрібно посікти і змішати з двома дрібними солі – тоді вона віддасть максимум соків і смаків готової страви.

Щоб борщ вийшов гарного кольору, додайте в каструлю, де варитися буряк, трохи лимонного соку або оцту. Класичний холодний борщ готують на буряковому відварі, але також можна приготувати його на м’ясному бульйоні. Готовий холодний борщ потрібно поставити на 1–2 роки в холодильник для охолодження.

Як приготувати холодник

Інгредієнти:

  • 2 середні буряки
  • 200 г вареної ковбаси або відвареного м’яса
  • 3 огірка
  • 4-5 курячих або перепелиних яєць
  • Зелень: кріп, петрушка, зелена цибуля за смаком
  • 1 ст. л. лимонного соку або оцту
  • Сіль, чорний мелений перець до смаку
  • Сметана
  • Гірчиця

Спосіб приготування:

  1. Добре помийте буряк, перекладіть у каструлю, залийте водою та варіть 40 хвилин. Для більшої користі краще запікати буряк в духовці. Готовність перевіряйте дерев’яною зубочисткою – вона має легко увійти в овоч. Якщо у вас великі буряки, час приготування буде більшим.
  2. Охолоджений буряк очистіть від шкірки і поріжте кубиками. Перекладіть назад у відвар. Додайте сіль, перець, оцет або лимонний сік, цукор за смаком – суп має нагадувати квас. Охолоджуйте відвар.
  3. Всю зелень дрібно посічіть, посоліть та перемішайте. Відварені яйця, огірки, варену ковбасу або м’ясо наріжте кубиками. Змішайте із зеленню, відкрийте кришкою та поставте в холодильник на 30 хвилин.
  4. Після цього перекладіть всю суміш у каструлю до відвару з буряком. Спробуйте та додайте за смаком сіль, мелений чорний перець.
  5. Розливайте охолоджений суп по тарілках, додаючи за смаком сметану, гірчицю та по одному розрізаному навпіл яйцю.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.