Moderna отримала позитивні результати випробувань вакцини 2 в 1 проти COVID та грипу

Пізня стадія випробувань комбінованої вакцини проти COVID-19 та грипу від компанії Moderna показала позитивні результати.

Пізня стадія випробувань комбінованої вакцини проти COVID-19 та грипу від компанії Moderna показала позитивні результати, як оголосила фармацевтична та біотехнологічна компанія у понеділок.

Комбінована вакцина, яку Moderna називає mRNA-1083, викликала більш високу імунну відповідь порівняно з окремими вакцинами проти COVID-19 або грипу, пише M.I.G. з посиланням на The Hill. Результати також були зафіксовані серед учасників дослідження віком 65 років та старші, у яких імунна відповідь часто буває не такою сильною, як у молодших людей.

Це оголошення робить Moderna першою компанією, яка повідомила про позитивні результати третьої фази даних для своєї комбінованої вакцини, надаючи компанії невелику перевагу перед Pfizer і BioNTech, які розпочали третю фазу випробувань своєї комбінованої вакцини проти грипу та COVID-19 минулого року. Розробник вакцин Noravax також тестує комбінований укол проти тих же вірусів.

«Moderna є єдиною компанією з позитивними результатами третьої фази вакцини проти грипу та COVID у комбінації. Опираючись на успіхи позитивних даних третьої фази по всьому нашому портфоліо респіраторних захворювань, ми продовжуємо задовольняти значні незадоволені медичні потреби та просувати громадське здоров’я», — сказав генеральний директор Moderna Стефан Бансель у заяві.

Бансель сказала MSNBC, що Moderna планує подати заявку на регуляторне затвердження комбінованого уколу цього літа в США і прагне ввести його на ринок у 2025 році.

Вона сказала в понеділок, що сподівається, що комбінований укол допоможе зменшити «навантаження» респіраторних вірусів на системи охорони здоров’я та аптеки, одночасно надаючи пацієнтам зручніший варіант вакцинації.

Вакцина mRNA-1083 складається з кандидатної вакцини Moderna для сезонного грипу і mRNA-1283, її “наступного покоління” вакцини-кандидата проти COVID-19. Кожна з експериментальних вакцин показала позитивні результати клінічних випробувань третьої фази.

Клінічне випробування третьої фази комбінованої вакцини включало 8000 пацієнтів. В одній групі приблизно 4000 дорослих у віці 65 років і старше дослідники порівнювали комбіновану вакцину з Fluzo​​ne HD, посиленим вакцинним проти грипу, і Spikevax, наразі ліцензованою вакциною Moderna проти COVID-19.

У другій групі дорослих від 50 до 64 років дослідження порівнювало комбіновану вакцину з Fluarix, стандартною вакциною проти грипу, і Spikevax.

Комбінована вакцина Moderna у обох групах виробляла “статистично значно вищі імунні реакції” проти трьох штамів грипу та COVID-19.

Безпека та переносимість уколу були “прийнятними”, заявила компанія, додавши, що найсерйозніші реакції включали біль, втому, міалгію та головний біль. Ці результати надають обнадійливу перспективу не тільки для покращення імунізаційної відповіді серед старших дорослих, але й для забезпечення більш ефективної боротьби з респіраторними вірусами у майбутньому.

Раніше ми писали про обов’язковий медичний огляд для школярів 2024 в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *