Медіа Інформаційний Гід

3 лайфхаки, як використовувати перекис водню під час прання білизни

Перекис може використовуватися для вирішення різних завдань у побуті, Джерело: pexels.com

Ви напевно пам’ятаєте, як батьки або медсестра приносили вам у дитинстві пляшечку з перекисом водню для обробки подряпин, порізів і ран. Тепер цей антисептик більше не рекомендується використовувати для обробки ран. Але він стане в пригоді вам у побуті. Цікаво дізнатися, як використовувати перекис водню під час прання білизни? Якщо після прання ваш одяг все ще неприємно пахне, його потрібно обробити 3%-вим перекисом водню, щоб знищити бактерії, що викликають неприємний запах. Якщо ваш одяг, рушники або постільна білизна мають неприємний запах, перекис водню – ваш вірний помічник у позбавленні навіть найстійкіших запахів, таких як піт, дим та інші.

Перекис водню здатен впоратися з різними запахами і повернути вашому одягу свіжість. MigNews радить завжди читайте етикетку на одязі або простирадлі, перш ніж використовувати щось нове на тканині. Перекис водню має відбілювальний ефект, який може зіпсувати ваш одяг. Перед тим як повністю обробити тканину, проведіть невеликий тест, найкраще на непомітній ділянці, щоб побачити, чи освітлиться пляма.

Як використовувати перекис водню під час прання білизни: освіжіть рушники

3 лайфхаки, як використовувати перекис водню під час прання білизни
Якщо ви хочете, щоб ваші рушники пахли свіжістю, скористайтеся перекисом, Джерело: pexels.com

Чи винні ви в тому, що залишаєте мокрі рушники в пральній машині і виявляєте, що після прання вони пахнуть затхлістю? Настав час скористатися новим помічником у пранні, перекисом водню, щоб усунути сморід.

Змішайте рівні частини перекису водню і води у відрі або ванні та дайте рушникам просочитися протягом 30 хвилин. Після закінчення 30 хвилин виперіть рушники, як зазвичай, гарячою водою з обраним вами мийним засобом.

Ретельно висушіть рушники, найкраще на сонці, щоб запах, схожий на цвіль, зник.

Ваш телефон може допомогти прочитати етикетки на тому чи іншому одязі. Ось як це зробити і чим це вам допоможе.

Усуньте запах поту за допомогою перекису водню

Ваше серце і м’язи цінують, коли ви пітнієте в спортзалі, але ваш одяг – ні. Запах поту може прилипати до тканин, особливо до синтетичних матеріалів. Це відбувається тому, що такі матеріали вбирають піт, а отже, прання не може добре впоратися з ним.

На щастя, перекис водню готовий подарувати вашому спітнілому одягу хорошу чистку. Виверніть одяг навиворіт, щоб піддати ділянки з потом впливу засобу для чищення, потім побризкайте перекисом водню на ті місця, які пахнуть найсильніше, залиште на 10 хвилин і виперіть як зазвичай.

Як використовувати перекис водню під час прання білизни: позбудьтеся запаху диму

Дим може залишатися на одязі навіть після прання. Він може потрапити на одяг після перебування біля вогню, приготування на грилі або впливу сигаретного диму. Сигаретний дим, зокрема, складається з 400 ароматизаторів, і сильний запах сигарет важко вивести з одягу, постільної білизни та подушок. Завдяки своїй здатності руйнувати запахи та бактерії перекис водню є гарною альтернативою дезодорувальним спреям, які можуть лише маскувати запахи.

Щоб обробити одяг від диму, змішайте рівні частини перекису водню і води, потім нанесіть на тканину за допомогою губки або ганчірки. Залиште розчин на 60 хвилин, а потім знову виперіть одяг. Стійкий запах диму має зникнути.

Харчова сода не менш корисна в побуті. Раніше ми розповідали, як за її допомогою очистити кондиціонер.

Вийти з мобільної версії сайту