Як за допомогою iPhone зрозуміти, що означають знаки на етикетці одягу

Використовуйте цей лайфхак, щоб розшифрувати значки на бирках одягу. Це спростить вам прання речей!

Навіть якщо ви перете білизну щотижня, її все одно дуже легко зіпсувати. Досить неправильно прочитати етикетку, і наступного моменту ви виявите, що ваш светр став на два розміри меншим, а штани вицвіли. Проблема в тому, що багато хто не знає, що означають знаки на етикетці одягу. Деякі з них не потребують пояснень – наприклад, відро з рукою означає ручне прання, – інші більш двозначні, наприклад, квадрат з колом означає сушку в барабані.

На щастя для людей з iPhone, проблем можна уникнути. MigNews натрапив на лайфхак із Мережі, який передбачає використання камери вашого телефону для декодування того, що намагається передати бирка. ШІ сканує бирку, а потім пояснює, що означає кожен символ, переводячи значки в слова. Бонус: вам не доведеться завантажувати нові застосунки!

Важливість розшифровки символів на бирках одягу

Мета цих етикеток або інструкцій – допомогти споживачам доглядати за речами правильно, щоб вони були, як і раніше, гарними і прослужили вам довше. Ці етикетки часто мають форму тексту або символів. На жаль, незважаючи на широке поширення етикеток з догляду, багато людей все ще не розуміють усіх символів.

Звісно, можна знайти десь таблицю і по черзі розшифрувати всі ці заплутані символи прання. Але, виявляється, є набагато простіший спосіб – якщо у вас є iPhone.

Що означають знаки на етикетці одягу: порада для власників iPhone

Щоб використовувати цей лайфхак для прання, на вашому телефоні має бути встановлена iOS 17 або вище. Це забезпечить автоматичну появу ярлика, який дасть вам змогу швидко отримати доступ до інформації. Усе, що вам потрібно зробити, – це сфотографувати бирку, а потім переглянути зображення у своїй фотогалереї. Щойно ви відкриєте фотографію, подивіться на панель редагування внизу і натисніть на букву «i», укладену в коло. Перша опція, яка з’явиться, – «Шукати догляд за білизною». Якщо ви натиснете на цю кнопку, то отримаєте докладний опис того, що означає кожний значок, а також пояснення в одному-двох реченнях усіх застережень.

Це допоможе вам правильно доглядати за кожним предметом одягу, продовжуючи термін придатності вашого гардероба. До слова, дехто навіть не замислюється про те, що робити після того, як річ вийде з барабана. Цей трюк з iPhone допоможе дізнатися те, про що ви раніше не здогадувалися, наприклад, не прасувати якусь річ після того, як вона висохне, або розкласти її для сушіння, а не повісити, щоб вона не втратила форму.

Як за допомогою iPhone зрозуміти, що означають знаки на етикетці одягу
Якщо користувач iPhone сфотографує бирку на одязі, з’явиться пропозиція «подивитися догляд за білизною», Джерело: unsplash.com

Використовуєте навушники AirPods? За ними потрібно дбайливо доглядати. Про те, як це робити в домашніх умовах, ми писали тут.

Корисні поради щодо прання

Розшифровки символів недостатньо? Ми також ділимося з вами кількома корисними порадами з прання, які допоможуть вашому одягу, рушникам та іншій білизні прослужити довше.

  • Сортуйте за типом, а не за кольором. Більшість із нас автоматично відокремлюють світлі речі від темних. Але експерти стверджують, що сортування за тканиною – це тактика, яку ви можете застосувати, щоб зберегти свої речі. Замість сортування за кольором об’єднуйте міцні речі (наприклад, рушники та денім), а футболки, нічні сорочки та інші делікатні речі відкладіть в окреме завантаження – як і інші великі та об’ємні речі, наприклад, ковдри та простирадла.
  • Покладіть речі в сушарку по одній. Розплутуйте речі, коли дістаєте їх із пральної машини, і закладайте кожну в сушарку окремо. Це допоможе їм повністю висохнути за один цикл.
  • Не перевантажуйте пральну машину (або сушарку). Для досягнення оптимальної ефективності завантажуйте білизну наполовину або на три чверті.

Влітку буває складно заснути. І пов’язано це з нестерпною спекою. Але з цим хитрим лайфхаком ви не помітите, як опинитеся в обіймах Морфея.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.