Як почистити AirPods від вушної сірки за 60 секунд: покрокова інструкція

Ми також розповімо, як доглядати за їхнім чохлом для зарядки.

За 8 років, що минули з моменту випуску AirPods компанією Apple, ці маленькі навушники-вкладиші стали повсюдним явищем. Відтоді їхній дизайн розширився до AirPods Pro і, наприкінці 2020 року, до версії AirPods Max. Тепер важко уявити собі світ, у якому не було б цих навушників. Однак за частого використання вони піддаються впливу бруду довкілля, бризок косметичних засобів і вологи з калюжі, коли їх випадково упускають. І не забуваємо про сірку. Що ж робити? Як почистити AirPods від вушної сірки та інших забруднень?

На щастя, це займає всього хвилину або дві, але ви маєте знати, що робите, щоб не пошкодити аудіотехнології та не зіпсувати корпус. Ось поради від MigNews щодо швидкого, простого та ефективного очищення AirPods, AirPods Pro і AirPods Max.

Як почистити AirPods і AirPods Pro від вушної сірки і не тільки

Що вам знадобиться:

  • серветки з мікрофібри;
  • ватний тампон;
  • чиста суха зубна щітка з м’якою щетиною;

Спочатку використовуйте суху, м’яку, безворсову тканину, щоб акуратно відполірувати зовнішню поверхню AirPods. Наприклад, серветки з мікрофібри. Потім за допомогою сухої ватної палички очистіть сітки мікрофона і динаміка.

Будемо чесні, це, ймовірно, найбрудніша частина ваших AirPods, і, швидше за все, вона заповнена хоча б невеликою кількістю вушної сірки. Проведіть ватним тампоном по цій ділянці кілька разів, щоб акуратно видалити все сміття.

Потрібна додаткова допомога? Ви також можете використовувати чисту суху зубну щітку з м’якою щетиною, щоб акуратно видалити додаткове сміття. Готово – все просто.

  • Як очистити зарядний чохол AirPods? Використовуйте серветку з мікрофібри, щоб очистити корпус від бруду і пилу. Якщо вам потрібно трохи більше сили, Apple пропонує злегка змочити тканину ізопропіловим спиртом. Тільки стежте за тим, щоб рідина не потрапила в порти зарядки.

Як почистити AirPods Max

Як почистити AirPods від вушної сірки за 60 секунд: покрокова інструкція
Навушники AirPods Max також можна і потрібно чистити для продовження працездатності, Джерело: pexels.com

Що вам знадобиться:

  • серветки з мікрофібри;
  • рідкий пральний порошок;
  • чиста вода;
  • серветки, виготовлені на основі 70-відсоткового ізопропілового спирту або 75-відсоткового етилового спирту (за бажанням).

Якщо ви пролили на AirPods Max що-небудь, що може призвести до утворення плям або пошкоджень, акуратно протріть поверхню пристрою серветкою з мікрофібри. Будьте обережні, щоб рідина не потрапила в сітку або інші отвори.

Apple рекомендує використовувати цей метод, якщо на пристрій потрапили мило, шампунь, кондиціонер, лосьйон, парфуми, розчинники, пральний порошок, кислоти або кислі продукти, засіб від комах, сонцезахисний крем, олія або фарба для волосся. Дайте повністю висохнути перед використанням.

  1. Для швидкої дезінфекції проведіть очищувальною серветкою по поверхні AirPods Max. Обійдіть увагою трикотажний сітчастий козирок і амбушур.
  2. Змішайте одну чайну ложку рідкого прального порошку в одній чашці чистої води, щоб підготувати амбушюри і наголов’я до глибокого чищення.
  3. Зніміть амбушюри з AirPods Max.
  4. Тримайте AirPods Max догори ногами, щоб рідина не потрапила в кріплення наголов’я.
  5. Опустіть безворсову тканину в мильний розчин, трохи відіжміть її і протріть подушки і наголов’я протягом однієї хвилини кожну.
  6. Злегка змочіть свіжу тканину чистою водою і протріть подушки і наголов’я.
  7. Нарешті, візьміть суху тканину і видаліть зайву вологу.
  8. Покладіть AirPods Max у горизонтальне положення і просушіть протягом доби, перш ніж знову прикріпити амбушюри і використовувати їх.

Samsung здивував усіх своїм новим пристроєм – розумним кільцем. Дізнайтеся, що це таке і для чого воно потрібне.

  • Як почистити чохол AirPods Max? Протріть чохол сухою тканиною без ворсу. За бажанням змочіть серветку ізопропіловим спиртом і протріть корпус. Дайте корпусу висохнути.

Як утримувати AirPods у чистоті

Як мінімум, AirPods слід чистити раз на тиждень. Крім того, Apple рекомендує чистити їх після тренувань або після того, як на пристрій потрапили такі рідини, як піт, мило, шампунь, косметика, сонцезахисний крем і лосьйони, що можуть викликати подразнення шкіри. Крім того, якщо ви бачите бруд або вушну сірку на силіконових вкладишах AirPods або AirPods Pro, отже, настав час їх почистити.

  • Перш за все, тримайте вуха в чистоті! За даними Американської академії отоларингології, Фонду хірургії голови та шиї, не слід використовувати ватяні палички для чищення вух, оскільки це може призвести до проштовхування сірки далі. Замість цього просто протирайте зовнішню поверхню вуха мочалкою під час купання і щорічно відвідуйте свого ЛОРа.
  • Зберігайте AirPods у зарядному футлярі, коли не користуєтеся ними.
  • Часто мийте руки, щоб запобігти потраплянню бактерій, олії або сміття з пальців на AirPods.

А ви знали, що в Інстаграмі з’явилася нова функція? Вона стосується музики та Reels. Ось що відомо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.