Site icon Медіа Інформаційний Гід

МВФ оприлюднив нові терміни завершення війни. Що змінилося в прогнозах?

МВФ оприлюднив нові терміни завершення війни. Що змінилося в прогнозах?

МВФ оприлюднив нові терміни завершення війни. Що змінилося в прогнозах? Джерело: Українське Радіо.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) переглянув свій прогноз щодо завершення війни Росії проти України, перенісши очікувану дату закінчення інтенсивних бойових дій на рік пізніше. Про це повідомляє MigNews з посиланням на Меморандум МВФ.

Згідно з новим базовим сценарієм, активна фаза війни може завершитися у четвертому кварталі 2025 року. Попри те, що конфлікт буде мати значний стримуючий вплив на економіку, Україна зможе зберігати помірне економічне зростання.

У попередньому прогнозі, зробленому в червні, МВФ передбачав закінчення війни наприкінці 2024 року. Однак негативний сценарій, який передбачав можливість завершення бойових дій лише у 2025 році, тепер став основним.

МВФ також зазначає, що вплив війни буде найбільш відчутним у регіонах, де економічна активність вже суттєво знижена через безпекову ситуацію. Хоча економічне зростання в Україні залишатиметься позитивним, його темпи будуть стримуватися через тривалість конфлікту, що посилюватиме невизначеність, нестачу робочої сили, зростання імпортних витрат на оборону та відновлення, а також демографічні зміни.

Нагадаємо, що в вересні стало відомо, що Україна може отримати нову підтримку від МВФ.

Вийти з мобільної версії сайту