Site icon Медіа Інформаційний Гід

Китайські державні банки масово припиняють операції з Росією

Відносини Китаю і Росії стали напруженішими

Китайські державні банки масово припиняють операції з Росією

У великих масштабах банки КНР заморожують фінансові угоди з російськими партнерами, що призводить до затримок платежів на мільярди юанів.

Про це розповідає MigNews із посиланням на Reuters.

Як повідомляє видання, посилаючись на джерела, така ситуація триває вже кілька місяців, але в серпні набрала нового масштабу через зростаючий ризик вторинних санкцій з боку Заходу. Згідно з інформацією, китайські фінансові установи зіткнулися з можливістю вторинних санкцій, які можуть бути запроваджені західними країнами проти будь-яких суб’єктів, що продовжують вести бізнес із Росією в обхід чинних обмежень.

Це призвело до збільшення фінансової обережності китайських банків, які не бажають ризикувати своєю міжнародною репутацією та доступом до західних ринків.

У результаті платежі за контрактами між російськими компаніями та їхніми китайськими контрагентами зупинилися або значно затримуються, викликаючи масштабні перебої у двосторонній торгівлі.

На тлі жорсткішого контролю деякі російські компанії почали шукати обхідні шляхи для продовження комерційної діяльності. Одним із варіантів стала купівля золота в Росії, його транспортування до Гонконгу та подальший продаж з отриманням готівкових коштів на місцевих банківських рахунках.

Інший підхід полягає у використанні ланцюгів посередників через треті країни, що дозволяє приховати кінцевого бенефіціара транзакцій.

Раніше ж Росія своїми обстрілами України порушила роботу державних АЕС, через що виникла реальна загроза.

Вийти з мобільної версії сайту