Смертельна гарячка Західного Нілу в Києві. Скільки людей померло в столиці?

У Києві зафіксовано лихоманку Західного Нілу, що передається через укуси комарів.

В столиці України зафіксовано випадки небезпечного вірусного захворювання — гарячки Західного Нілу, що поширюється через укуси комарів, пише MigNews. З червня місяця підтверджено 17 випадків інфекції, повідомила керівниця Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург.

Серед інфікованих 10 чоловіків і 7 жінок, здебільшого мешканці Києва, а також двоє людей з Київської та Черкаської областей. На жаль, троє пацієнтів померли внаслідок серйозного ускладнення — менінгоенцефаліту.

Гінзбург підкреслила особливу небезпеку вірусу для здоров’я людей:

В Україні вірус гарячки Західного Нілу віднесений до I групи особливо небезпечних і за міжнародними стандартами ВООЗ належить до IV групи ризику.

Переносниками гарячки Західного Нілу є певні види комарів, які інфікуються від заражених птахів, що є природними резервуарами вірусу. Комарі передають вірус людям через укуси. Зараження, як правило, відбувається в теплий сезон, коли комарі активні. Хвороба починається раптово з різкого підвищення температури тіла, супроводжується загальною слабкістю, головним болем, м’язовими болями та симптомами інтоксикації. У деяких випадках можуть розвиватися серйозні ускладнення, такі як менінгіт або менінгоенцефаліт, які становлять загрозу життю пацієнта.

Валентина Гінзбург звернулася до мешканців Києва із закликом вживати заходів для профілактики зараження гарячкою Західного Нілу. Вона рекомендувала використовувати москітні сітки на вікнах, застосовувати репеленти для відлякування комарів та одягати одяг, що покриває більшу частину тіла, особливо під час перебування в парках, лісах або інших місцях із високою ймовірністю зустрічі з комарами. Ці прості заходи можуть значно знизити ризик зараження небезпечним вірусом.

Також вона додала, що специфічної терапії наразі не існує. Лікування симптоматичне.

Медики сподіваються, що ризик захворювання зменшиться із зниженням температури повітря та зникненням комарів. Коли температура почне знижуватися, активність комарів зменшиться, що призведе до зменшення випадків зараження гарячкою Західного Нілу.

Зазначимо, що через це захворювання у США закрили на карантин кілька міст.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.