Вчені повідомили про потенційний прорив у боротьбі зі старінням та раком

Група міжнародних дослідників зробила значний крок у боротьбі зі старінням і запобіганні раку.

Ліки, які дозволяють людям жити довше, можуть звучати як утопічна наукова фантастика, але згідно з недавнім дослідженням, опублікованим у британському науковому журналі Nature, група міжнародних дослідників зробила значний крок у боротьбі зі старінням і запобіганні раку.

Дослідження, проведене вченими з медичної школи Duke-NUS у Сінгапурі та Імперського коледжу Лондона, показало, що блокування певного білка в організмі може подовжити тривалість життя та запобігти раку у мишей. Шляхом інгібування запального білка під назвою IL-11 миші довше залишалися здоровими в старості, пише MigNews з посиланням на джерело The Times of India.

Результати були багатообіцяючими: тривалість життя як самців, так і самок мишей зросла на 25%, а тварини, які отримували лікування, виглядали здоровішими та енергійнішими порівняно з тими, які не отримували лікування. Крім того, менш ніж у 16% оброблених гризунів розвинулися пухлини, на відміну від понад 60% у контрольній групі.

Вчені кажуть, що це багатообіцяюче лікування вже випробовується на людях для інших вікових захворювань, але попереджають, що ще занадто рано знати, чи буде воно безпечним у довгостроковій перспективі. 

Функції IL-11 у мишей і людей дуже схожі, тому можливість того, що лікування працюватиме однаково, є захоплюючою.

Раніше онколог повідомив, що «бум» захворювань на рак очікує Україну через війну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.