Заборона на смартфони. Яке покарання чекає на російських окупантів за порушення?

Російські депутати вимагають покарання військових за використання смартфонів під час війни в Україні.

Нижня палата російського парламенту запропонувала дисциплінарне затримання для військових, які використовують пристрої з камерою та функціями геолокації в зонах бойових дій, повідомляє MigNews з посиланням на джерело Straitstimes.com.

За словами російських і західних офіційних осіб, обидві сторони використовували мобільні телефони для ідентифікації цілей під час війни в Україні, як шляхом відстеження розташування сигналу, так і шляхом доступу до фотографій або повідомлень, опублікованих пристроями.

Відповідно до законопроекту, підтриманого комітетом Держдуми з оборони, використання електронних пристроїв, призначених для «побуту», які дозволяють вести кіно-, аудіозапис і передачу геоданих під час перебування в зоні бойових дій в Україні, буде кваліфікуватися як грубе дисциплінарне стягнення.

Яке покарання чекає на російських окупантів за порушення?

Законопроект дозволить командирам військових частин приймати рішення про накладення дисциплінарного арешту на строк до 10 діб за один грубий дисциплінарний проступок. Також це може бути штраф, якщо порушення було не значне, або вперше.

Зазначимо, що протиборчі сторони російсько-українського конфлікту можуть легко відслідковувати мобільні телефони на полі бою різними способами. Наприклад, український ракетний удар у 2023 році вбив майже 100 солдатів, які перебували в професійно-технічному училищі в підконтрольній Росії Донецькій області України після того, як військові несанкціонованого використання мобільних телефонів дозволили київським силам встановити їх місцезнаходження.

Нагадаємо, що російські солдати в Україні хворіють на тиф і холеру через дефіцит чистої води.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.