Site icon Медіа Інформаційний Гід

COVID-19 FLIRT поширюється Україною. Як розпізнати основні симптоми

COVID-19 FLIRT поширюється Україною. Як розпізнати основні симптоми

COVID-19 FLIRT поширюється Україною. Як розпізнати основні симптоми. Джерело: Insider News.

Варіант, відомий як KP.2, продовжує домінувати як головна причина COVID-19, і останні дані показують, що протягом цього місяця він поширюється набагато швидше.

Штам, який на кінець квітня становив 16 відсотків випадків, зараз становить понад 28 відсотків заражень COVID-19. KP.2 належить до групи нових штамів вірусів сімейства omicron, які отримали назву FliRT — скорочення від технічних назв мутацій у їхніх спайкових білках. Ці мутації допомагають вірусу вторгнутися в організм, незважаючи на імунітет від вакцинації або попередньої інфекції.

Інший варіант FLiRT KP.1.1, який відповідає за 7,5 відсотка інфекцій, здається, також набирає обертів.

Симптоми варіантів FLiRT

Хоча KP.2 і KP.1.1 швидко поширюються, немає жодних ознак того, що вони є більш небезпечними, ніж інші нещодавно поширені штами, такі як JN.1, який також є частиною родини omicron.

Наразі не зафіксовано нічого нового щодо симптомів варіантів FLiRT, пише MigNews з посиланням на джерело Еverydayhealth.com.

На даний момент поширеними симптомами нових варіантів COVID KP.2 та інших у штамі FLiRT залишаються:

Незважаючи на те, що KP.2 може краще уникати імунного захисту, більшість людей відчуватимуть лише легкі симптоми, оскільки вакцинація або попередня інфекція забезпечили їм достатній захист для боротьби з важкою хворобою.

Хто в зоні ризику?

У деяких людей, які втрачають відчуття смаку та запаху — колись поширений симптом, який став більш рідкісним — незабаром може виникнути задишка. 

Приблизно через сім днів після появи цих симптомів може виникнути утруднене дихання, і деякі пацієнти сильно захворіють.

Люди похилого віку мають найвищий ризик серйозно захворіти на COVID-19, і понад 81 відсоток смертей від COVID-19 припадає на людей старше 65 років. Ризик важкої хвороби людини від COVID-19 зростає, оскільки збільшується кількість основних захворювань. Ці захворювання включають серцеві захворювання, хронічні захворювання легенів, ожиріння та хронічні захворювання нирок.

Немовлята молодше 6 місяців і вагітні жінки також мають вищий за середній ризик серйозної хвороби COVID-19.

Варто зазначити, що в Україні протягом останніх трьох тижнів спостерігається зростання захворюваності на коронавірус, а новий штам був вперше виявлений минулого тижня. На глобальному рівні випадки зараження штамом FLiRT зафіксовані протягом останнього місяця.

Дізнайтесь, як полегшити біль при обгоранні на сонці в домашніх умовах?

Вийти з мобільної версії сайту