Чому жінки повинні щодня вживати щіпку мускатного горіха

Мускатний горіх покращує загальний стан здоров’я, діє як афродизіак і допомагає в гормональному балансі.

Індійські спеції не тільки додають смаку стравам, але й мають багато переваг, що робить їх невід’ємною частиною здоров’я людини. Мускатний горіх є однією з таких спецій, які використовуються в індійській кухні, пише MigNews.

А додавання цієї чарівної спеції в щоденний раціон жінок сприяє зміцненню жіночого здоров’я. Згідно з Аюрведою, мускатний горіх, отриманий із насіння мускатного дерева, має теплий, солодкий і злегка горіховий смак, і при помірному споживанні може багатьма способами покращити здоров’я жінок.

Це ароматна спеція використовується в багатьох делікатесах, але ви були б здивовані, дізнавшись, що спеція може не тільки додати вибух смаку вашим напоям і делікатесам, але й своїм солодким ароматом, який також відомий як афродізіак для жінок.

За словами експертів, мускатний горіх діє як афродизіак для жінок і може допомогти поліпшити репродуктивне здоров’я. Крім того, цю спецію використовували як давній засіб для поліпшення фізичного та психічного самопочуття. Від Аюрведи до стародавніх ліків мускатний горіх використовувався як сильна спеція для покращення сну, здоров’я, імунітету тощо! Він наповнений корисними мінералами, такими як магній, марганець і мідь, а також іншими важливими вітамінами, такими як B1, B6.

Чому і чим корисна щіпка мускатного горіха для жіночого здоров’я?

На думку експертів, поєднання молока з дрібкою мускатного горіха є давнім засобом для поліпшення сексуального життя. З точки зору аюрведи ця пряність допомагає заспокоїти нервову систему і покращує кровообіг репродуктивних органів. Це причина, чому його також вважають «жіночою віагрою». Крім того, щіпка мускатного горіха щодня допомагає збалансувати гормональний дисбаланс в організмі, який виникає через дисбаланс гормонів естрогену в жіночому організмі.

Ця група гормонів відповідає за репродуктивне здоров’я жінки, і додавання щіпки цієї спеції може допомогти підвищити лібідо, а також збалансувати гормональний фон.

Крім того, якщо вживати його з молоком, воно діє як антидепресант і чудово піднімає настрій, що сприяє вивільненню серотоніну, гормону, який допомагає сну та покращує здоров’я мозку. Також стверджується, що поєднання серотоніну та естрогену допомагає покращити репродуктивне здоров’я у жінок і відроджує ослаблене лібідо, спричинене декількома проблемами зі здоров’ям і психікою, такими як менопауза, менструальний цикл, депресія та тривога. Подивіться на кілька причин, чому додавання мускатного горіха до дієти може допомогти покращити загальний стан здоров’я.

Знімає біль

Наявність ефірних масел, таких як міристицин, елеміцин, евгенол і сафрол, допомагає полегшити біль у суглобах, набряк і запалення. Мускатний горіх допомагає зменшити запалення та загоєнню нервів.

Допомога в міцному сні

Цілющі властивості мускатного горіха допомагають розслабити нерви. Потужні лікувальні властивості мускатного горіха допомагають заспокоїти нерви та вивільнити серотонін, який викликає сон. Згідно з Аюрведою, випитий стакан молока з шматочком мускатного горіха може допомогти поліпшити сон.

Зміцнення травлення

Додавання щіпки мускатного горіха до каррі, супів і напоїв може покращити ваше травлення. Наявність ефірних масел має вітрогонну дію на травну систему, що допомагає зняти дискомфорт, викликаний здуттям живота, запорами тощо. Крім того, мускатний горіх сприяє виробленню травних ферментів, які покращують обмін речовин і допомагають схуднути.

Добре для здоров’я мозку

На думку експертів, щіпка мускатного горіха діє як антидепресант і знімає стрес, заспокоюючи нерви. Він працює як адаптоген, який має седативну дію, а також знімає стрес і тривогу.

До речі, кажуть, що спеція також допомагає кинути палити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.