Як почнеться сильна спека в Україні: прогноз синоптика

Україна готується до нової хвилі екстремальної спеки, яка обіцяє вплинути на життя мільйонів людей.

Про це повідомила нродний синоптик Наталка Діденко у своєму «Фейсбуці», передає «МІГ».

Діденко попередила, що за останніми прогнозами, країну накриє гарячий фронт, який розпочне свій шлях із західних областей 15 серпня.

Навідміну від традиційного сценарію, коли спека зазвичай заходить зі сходу або півдня, цього разу вона почне свій наступ із західних регіонів. Протягом наступних днів високі температури поширяться на центр, північ, південь і схід України, охоплюючи всю країну.

Наталія Птуха з «Укргідрометцентру» зазначила, що нова хвиля спеки, ймовірно, не буде настільки інтенсивною або тривалою, як липнева, проте термометри знову покажуть понад +30°C. Це створює серйозні виклики для енергетичної інфраструктури країни.

За словами Діденко, хоча вплив на енергопостачання поки що важко передбачити, країні слід готуватися до потенційних проблем. Вона висловила надію, що оновлені джерела енергії зможуть забезпечити стабільність у цей складний період.

Попри менш інтенсивну природу цієї хвилі спеки, українцям все ж варто серйозно підготуватися до тривалих періодів високих температур. Це може мати значний вплив на щоденну діяльність, роботу та функціонування інфраструктури.

Нагадаємо, Олімпіада-2024: виступи українських спортсменів 8 серпня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.