Кабмін ввів нові правила відвідування прикордонної смуги військовозобов’язаними

6 серпня Кабмін ввів нове зобов'язання для чоловіків під час відвідування прикордонної смуги

Чоловіки віком від 18 до 60 років тепер зобов’язані мати при собі військово-обліковий документ під час відвідування прикордонної смуги. Це нововведення було затверджене Кабінетом Міністрів України у вівторок, 6 серпня 2024 року.

Про це повідомив MigNews з посиланням на Telegram-канал постійного представника Кабміну у Верховній Раді Тараса Мельничука. За його словами, зміни внесені у закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку”.

Згідно з новими правилами, чоловіки віком від 18 до 60 років, під час проведення мобілізації та дії воєнного стану, зобов’язані мати при собі військово-обліковий документ. Цей документ можна мати як у паперовому, так і в електронному вигляді.

Під час війни з Росією, уряд неодноразово посилював обмеження на відвідування прикордонної зони. Зокрема, цього літа Державна прикордонна служба України (ДПСУ) посилила охорону кордону на гірських ділянках та у популярних туристичних районах Чернівецької та Івано-Франківської області. Також обмеження були запроваджені у прикордонній зоні з Молдовою.

Нагадаємо, що МОН підвищило прохідний бал до аспірантури і відмінило денну форму навчання за контрактом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.