Медіа Інформаційний Гід

Україну накрила пилова буря: спеціалісти розкрили, в яких областях ситуація найгірша

Україну накрила пилова буря: спеціалісти розкрили, в яких областях ситуація найгірша

30 вересня ранкові години в Україні ознаменувалися небезпечною пиловою бурею, яка охопила східні та північно-східні регіони.

Про це повідомляє MigNews із посиланням на телеграм-канал Сумського обласного центра з гідрометеорології.

Вищезазначене джерело опублікувало офіційне попередження для населення, рекомендуючи обмежити перебування на відкритому повітрі та зачинити вікна для мінімізації негативних впливів на здоров’я.

Синоптики зафіксували різке погіршення якості повітря у Сумській, Харківській, Полтавській, Дніпропетровській та Миколаївській областях. Найбільший рівень забруднених частинок фіксується в повітрі цих регіонів, що викликає занепокоєння щодо стану довкілля та можливих наслідків для здоров’я мешканців.

Фахівці пояснюють, що значне забруднення повітря в Україні спричинене атмосферними вихорами, які “захоплюють” пил з території Росії. Вітри з південно-східного напрямку несуть пил із Каспійського регіону, тоді як смог надходить із сусідньої РФ, де наразі вирують масштабні лісові пожежі. Ця небезпечна суміш природних явищ спричинила значне зниження видимості в містах та підвищений рівень забруднення.

Користувачі соціальних мереж активно діляться фото та відео з різних регіонів України, демонструючи масштаб пилової бурі та смогових явищ. Видимість у багатьох містах значно знизилася, що викликає занепокоєння не лише серед місцевих жителів, а й в експертних колах. Жителі тимчасово окупованого Луганська також повідомляють про надзвичайно забруднене повітря, публікуючи відповідні фото.

На цьому фоні експерти ще й попередили про те, що у часи блекауту із водою у Києві можуть бути проблеми.

Вийти з мобільної версії сайту