Site icon Медіа Інформаційний Гід

У ЗСУ розповіли, скільки осіб РФ втратила з початку наступу на Харківську область

У ЗСУ розповіли, як РФ застосовує заборонену зброю на фронті

У ЗСУ стверджують, що РФ кожного дня на фронті використовує отруйні боєприпаси

За період активних бойових дій на Харківщині з 10 травня по 21 вересня 2024 року, Росія зазнала значних втрат як у людських ресурсах, так і в техніці.

Про це розповідає MigNews із посиланням на телеграм-канал Оперативно-тактичного угруповання (ОТУ) “Харків”.

Відмічається, що загальна кількість втрат серед російських військовослужбовців перевищила 16 тисяч. Але ключові втрати Росії на Харківському напрямку стали такими:

Крім того, за інформацією ОТУ “Харків”, українські сили оборони знищили 4458 безпілотних літальних апаратів різних типів, а також 152 склади з боєприпасами, що суттєво ослабило логістичні можливості російських військ.

Ці втрати значно ускладнюють подальші наступальні дії Росії на Харківщині. За словами військових аналітиків, такі показники свідчать не тільки про ефективність оборонних операцій, але й про суттєві проблеми з відновленням боєздатності російських підрозділів.

Протягом останніх місяців ситуація на Харківському напрямку залишається однією з найгарячіших точок фронту. Втрати Росії, які включають значну кількість техніки й живої сили, підкреслюють рішучість та ефективність українських Сил оборони у стримуванні агресора.

Також повідомлялося про те, що ЗСУ отримають на озброєння всюдихід-амфібію, яка теж може дещо змінити тактичну ситуацію на війні.

Вийти з мобільної версії сайту