Site icon Медіа Інформаційний Гід

Росіяни просочилися на окраїни самого Вугледару: що відомо

Росіяни просочилися на окраїни самого Вугледару: що відомо

Росіяни просочилися на окраїни самого Вугледару: що відомо. Джерело: Стопкор.

У регіоні Вугледар, як повідомляє військовий підрозділ 24 ОШБ «Айдар», російські сили просочилися на окраїни міста, що викликає тривогу серед українських військових, пише MigNews.

За словами військових, тактика «кліщів» та «м’яса» демонструє свою ефективність. Хоча професіоналізм української піхоти під питанням, іноді підрозділи окупантів виявляються більш підготовленими. Важливим елементом у протистоянні російським військам є використання дронів, які стали реальним порятунком для Збройних Сил України, особливо в умовах обмеженого артилерійського забезпечення.

Російські війська намагаються відрізати 72 ОМБр під Вугледаром, як зазначає Forbes. Хоча бригада добре оснащена, за два роки активних бойових дій навіть найкращі підрозділи не можуть вічно утримувати оборону.

В околицях Вугледара дороги та поля значно заміновані, що ускладнює спроби росіян атакувати українські позиції на БМП, мотоциклах або гольф-карах. Проте дороги поблизу села Водяне у Покровському районі Донеччини є менш небезпечними. Саме тут росіяни просуваються, прикриваючи свої дії бойовими літаками, які скидають потужні планерні бомби.

Вугледар сьогодні:

https://mignews.com.ua/wp-content/uploads/2024/09/1000014546.mp4

Згідно з інформацією Financial Times, Вугледар може впасти «найближчими тижнями», а Покровськ — ближче до зими. Бої за Вугледар свідчать про те, що Росія постійно адаптує свої стратегії, послаблюючи атаки в тих напрямках, де ЗСУ вводять резерви, і концентруючи сили в інших зонах.

Військові кажуть, що «утворюється багато котлів», що може ускладнити ситуацію для українських військ. У разі потреби ЗСУ можуть відступити з напрямку Вугледар – Курахове – Покровськ, про що заявив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимченко.

Сподіваємось, що в майбутньому, хороших новин з фронту, таких як проведення успішних наступальних дій на Харківщині, буде більше, а ніж поганих.

Вийти з мобільної версії сайту