Офісники України «розвели» воєнкора РФ «Два майори» на майже 1 мільйон рублів і передали гроші ЗСУ

Шахраї з Дніпра змогли взяти кошти представників проросійського пабліка і переслати їх на потреби ЗСУ

Українські телефонні шахраї, здійснили успішну операцію, спрямовану проти одного з елементів російської пропагандистської машини.

Пол це повідомляє MigNews із посиланням на видання телеграм-канал «ХДніпро».

Внаслідок вищезазначеної афери, прокремлівський Telegram-канал “Два майори” втратив майже мільйон російських рублів, які, за припущеннями, були передані на потреби української армії. Більше того, ситуація набрала розголосу після оприлюднення відео, на якому, ймовірно, українські військові висловлюють подяку російським пропагандистам за значну пожертву на закупівлю спорядження для ЗСУ. На відео військовий зазначає:

“Хочемо висловити слова подяки телеграм-каналу ‘Два майори’ за придбання спорядження для нашого підрозділу… Також хочемо висловити слова подяки „офісникам“ міста Дніпро за передачу коштів на закупівлю цього спорядження. Без вас цього б не сталося”

Згідно з джерелом, передісторія події розпочалася з оголошення на каналі “Два майори” про збір коштів на підтримку російської армії, зокрема на закупівлю дронів Mavic для військових в Курській області.

Після цього з фондом зв’язалися телефонні шахраї, які представилися співробітниками фіктивної фірми з Дніпра. Вони переконали керівництво фонду здійснити передоплату майже мільйон рублів на рахунок нібито для придбання вищезазначених дронів.

13 серпня керівник фонду перевела 999 990 рублів на рахунок підставної фірми “ТОВ ДІДЖИАЙ АРС РУС”. А вже 20 серпня було опубліковане відео з українськими військовими, що підтвердило факт використання цих коштів для потреб ЗСУ.

Також ще одним культурним ударом по РФ в Україні стала заборона РПЦ на офіційному рівні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.