ТОП-5 трав і спецій для зміцнення печінки

Дізнайтесь, що важливо вживати для покращення функції печінки та підтримки загального здоров’я.

Низка факторів способу життя та навколишнього середовища може завдати шкоди здоров’ю вашої печінки. Неправильний вибір дієти та відсутність фізичних вправ у поєднанні з сидячим способом життя можуть вплинути на функціонування цього важливого органу, відповідального за засвоєння їжі та підтримку метаболізму та детоксикації.

Щоб підтримувати здоров’я печінки, важливо вживати продукти з високим вмістом клітковини, антиоксидантів і здорових жирів.

Вживання темно-листових зелених овочів, таких як шпинат і капуста, ягід, горіхів і насіння, а також жирної риби може відновити та підвищити роботу печінки. Окрім збалансованої дієти, Аюрведа рекомендує додавати трави та спеції для здоров’я печінки. MigNews виділив найєфективніші із них.

Амла

Один із найпотужніших фруктів в Аюрведе, амла або амалкі, може покращити не тільки здоров’я печінки, а й цілісне самопочуття.

Амла багата антиоксидантами та допомагає захистити печінку від пошкоджень, фільтруючи токсини. Вона має протизапальні властивості, які контролюють ожиріння печінки, та містить такі необхідні поживні речовини, як залізо, мідь, а також вітаміни B і E, які мають вирішальне значення для роботи печінки. Амла є природним детоксикантом, який вимиває нездорові речовини.

Нім

Нім має високу детоксикаційну дію, а листя або сік трави можуть допомогти в очищенні крові. Це допомагає покращити здоров’я печінки, покращуючи функції печінки, виводячи шкідливі речовини, збалансовуючи поживні речовини та підвищуючи імунітет. Він також покращує стан шкіри та бореться з інфекціями. Дослідження доводять, що споживання екстракту листя німу може запобігти пошкодженню печінки у щурів.

Куркума

Золота спеція може творити чудеса для загального здоров’я, включаючи здоров’я печінки. Містить куркумін та інші корисні речовини, які допомагають оздоровити печінку.

Куркума стимулює вироблення жовчі, сприяючи травленню та виводячи токсини з організму. Загалом він підтримує здорову функцію печінки.

Імбир і часник

Два найпоширеніші інгредієнти на нашій кухні, імбир і часник, мають корисні властивості, які допомагають покращити здоров’я печінки. Імбир сприяє оздоровленню печінки та має природні властивості, які знижують ризик захворювань печінки. Часник має антиоксидантні та протизапальні властивості, які підтримують здоров’я печінки.

Базилік

Базилік має протизапальні та антиоксидантні властивості, які допомагають захистити печінку від вірусів. Він може покращити травлення та вивести шкідливі для здоров’я речовини з організму. Це також зменшує стрес і тривогу та покращує психічне здоров’я.

Окрім додавання правильних продуктів у свій раціон, важливо залишатися фізично активним. Включіть у свій розпорядок дня ходьбу, їзду на велосипеді або плавання, щоб скинути зайві кілограми для оптимального здоров’я печінки.

Шоб покращити здоров’я, також важливо очистити ауру і позбутися негативу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.