В Україні офіційно заборонили російську церкву

В Україні на офіційному рівні вирішили заборонити РПЦ, і все, що пов'язано з цією структурою

Рішення Верховної Ради України від 20 серпня стало безпрецедентним кроком, що має на меті захистити національні інтереси та зміцнити духовну незалежність держави.

Про це розповідає MigNews із посиланням на законопроєкт №8371 на сайті ВРУ.

У нових умовах, що склалися під час війни, національна безпека отримала новий вимір — духовний. Законопроєкт спрямований на обмеження впливу Російської православної церкви на українські релігійні організації.

Відповідно до прийнятого закону, усі церковні структури, пов’язані з Москвою, мають дев’ять місяців, щоб остаточно розірвати свої зв’язки з РПЦ. Цей термін є критичним для того, щоб українські релігійні громади могли здійснити необхідні кроки до відновлення незалежності та захисту від зовнішнього втручання.

Народний депутат Ярослав Железняк, представляючи фракцію “Голос”, наголосив на стратегічній важливості цього рішення. Він підкреслив, що новий закон — це не просто правовий акт, а необхідний захід у протистоянні агресії, що намагається проникнути в кожну сферу українського життя, включаючи релігійну.

Законопроєкт передбачає, що через місяць після його офіційного оприлюднення він набуде чинності, а після цього Державна служба з питань етнополітики та свободи совісті отримає повноваження звертатися до суду з позовами про припинення діяльності релігійних організацій, якщо буде доведено їхній зв’язок з РПЦ.

Окрім того, позитивним сигналом стало те, що, за словами лідера Чехії, Україна може вступити в НАТО навіть в умовах часткової окупації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.