Чи загрожує світу нова пандемія? Що ВООЗ говорить про мавпячу віспу

Представник ВООЗ заявив, що міпокс, незалежно від штаму, піддається лікуванню та не порівнюється з COVID-19.

Представник Всесвітньої організації охорони здоров’я у вівторок наголосив, що 
Mpox, незалежно від того, старий чи новий штам, не можна порівняти з COVID-19, оскільки його поширення можна контролювати, пише MigNews з посиланням на джерело Еconomictimes.com. Влада знає заходи, необхідні для стримування його передачі.

Ханс Клюге, регіональний директор 
ВООЗ у Європі під час брифінгу для ЗМІ, заявив:

Ми можемо і повинні боротися з віспою разом!

Ханс додав:

То чи ми вирішимо запровадити системи для контролю та ліквідації Mpox в усьому світі? Чи ми вступимо в новий цикл паніки та нехтування? Те, як ми реагуємо зараз і в наступні роки, стане критичним випробуванням для Європи та світу.

Mpox, вірусна інфекція, що викликає гнійні ураження та грипоподібні симптоми, як правило, легка, але в деяких випадках може бути смертельною. Різновид mpox класу 1b викликав глобальне занепокоєння через його, здавалося б, легшу передачу через звичайний тісний контакт.

Випадок захворювання було підтверджено минулого тижня в Швеції та пов’язано із зростанням спалаху в Африці, що є першою ознакою його поширення за межі континенту. ВООЗ оголосила недавній спалах захворювання надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров’я, що викликає міжнародне занепокоєння, після виявлення нового варіанту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.